Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per gaisrą Šilalės rajone išgelbėti trys neblaivūs žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 13 gaisrų. Jų metu 3 žmonės žuvo, o vienas gyventojas buvo traumuotas.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / 15min.lt skaitytojo Karolio nuotr.
Temos: 2 Statistika Šilalė

Ketvirtadienio rytą, apie 4.45 val. Elektrėnų savivaldybėje, Balceriškės kaime, užsiliepsnojo apleistas namas. Apie gaisrą ugniagesiams buvo pranešta pavėluotai, nes jiems atskubėjus į įvykio vietą, medinis pastatas skendėjo liepsnose, jo stogas jau buvo nudegęs. Užgesinus gaisrą ir perkasant nuodėgulius, gaisravietėje buvo rasti 3 stipriai apdegę žmonių kūnai. Pasak aplinkinių gyventojų, šiame negyvenamajame name pastaruoju metu glausdavosi nemažai benamių. Tad žuvusiųjų paieškos dar tęsiamos, o įvykio aplinkybės ir žuvusiųjų tapatybės dar aiškinamos.

Trečiadienį apie 16.30 val. Švenčionių rajone, Pakerotės kaime, miškų urėdijos darbuotojai miške pastebėjo sudegusio, bet dar smilkstančio namo liekanas. Pradėję aiškintis gaisro aplinkybes, ugniagesiai sužinojo, jog šio gaisro metu ranką ir veidą apdegė vyras, kuriam medikai suteikė pirmąją medicininę pagalbą. Įvykis tiriamas.

Apie 21.50 val. gaisras kilo Šilalės rajone, Kaltinėnų miestelyje, Kražių gatvės gyvenamajame name. Apvirtus degančiai žvakei, viduje užsidegė drabužiai bei namų apyvokos daiktai, aprūko patalpos. Laimė, atskubėję ugniagesiai, spėjo iš namo išvesti ir išgelbėti tris, kaip spėjama, neblaivius žmones. Gaisras įsiplieskė dėl neatsargaus jų elgesio su ugnimi.

Apie 16 val. Šilalėje, Zobielijos gatvėje, užsiliepsnojo UAB ,,Retolas” priklausantis mikroautobusas Ford Transit. Per gaisrą išdegė mašinos variklio skyrius, apdegė prietaisų skydelis. Gaisras kilo dėl trumpo jungimosi automobilio elektros instaliacijoje.

Apie 23.35 val. Kaune, Paupelio gatvėje, užsidegė kol kas nenustatyto savininko apleistas pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, medinis namas jau degė atvira liepsna, jo stogas buvo sukritęs. Gaisro metu išdegė ir sukrito medinis perdengimas, apdegė sienos. Laimė, nuo ugnies pavyko apsaugoti šalia stovintį gyvenamąjį namą, o gaisro aplinkybės tiriamos.

Deja, pastaruoju šaltu metu gaisrų apleistuose pastatuose, kuriuose nuo šalčio glaudžiasi benamiai, nemažėja. Kūrendami čia laužus, neatsargiai rūkydami ir elgdamiesi su ugnimi, jie neretai sukelia ir sau, ir aplinkiniams pražūtingus gaisrus. Gyventojai apie tokius kaimynus turėtų nedelsiant pranešti policijai, apleistų pastatų priežiūra labiau pasirūpinti turėtų ir savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius