Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per praėjusią parą gaisruose žuvo keturi žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusią parą šalyje kilo 26 gaisrai. Per juos žuvo net keturi gyventojai.
Dega namo stogas
Dega namo stogas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Apie 22.30 val. Vilniaus rajone, Kairėnų kaime, užsiliepsnojo kol kas nenustatyto savininko gyvenamasis namas. Atskubėjus ugniagesiams, medinio pastato stogas jau degė atvira ugnimi. Numalšinus liepsnas, gaisravietėje rastas stipriai apdegęs 62-ejų moters kūnas. Supleškėjo namo stogas ir perdanga, išdegė vidus.

Penktadienį paryčiais, apie 4.15 val., šalia Kretingos esančioje sodų bendrijoje „Draugystė“ užsidegė sodo namelis. Per gaisrą sudegė medinio pastato stogas ir perdanga, išdegė vidus bei namų apyvokos daiktai. Gesinant gaisrą, lovoje rastas stipriai apdegęs 60-mečio namelio savininko kūnas.

Apie 4.40 val. Kaune, Panerių gatvėje, užsiliepsnojo individualus gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė kambarys bei namų apyvokos daiktai, o gaisravietėje rastas žuvęs 65 metų namo šeimininkas. Išdegus kambario medinei sienai, ugnis persimetė į kito šalia stovinčio gyvenamojo namo palėpę. Per gaisrą nudegė ir buvo nuardytas šio pastato stogas, vandeniu sulietos gyvenamosios patalpos.

Dar vienas tragiškas gaisras gyvenamajame name penktadienio rytą,  apie 6.10 val., kilo Vilniaus rajone, Žagariškių kaime. Dėl blogo kelio sunkiasvoriai ugniagesių automobiliai klimpo ir negalėjo greičiau pasiekti nelaimės vietos. Atskubėjus ugniagesiams, medinis pastatas jau skendėjo liepsnose, jo stogas buvo įgriuvęs, tad namo išgelbėti nepavyko. Gaisravietėje rastas liepsnose žuvęs 57 metų vyras. Šių gaisrų aplinkybės dar tiriamos.

Informuodamas apie šias nelaimes, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nori atkreipti gyventojų dėmesį į pastaruoju metu sparčiai didėjantį gaisruose žūstančių žmonių skaičių. Šiemet gaisruose jau žuvo 30 žmonių, 18 gyventojų buvo traumuoti, o praėjusių metų sausio mėnesį gaisrai pasiglemžė net 43 žmonių gyvybes.

Tad artėjant savaitgaliui dar kartą prašome gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, saugiai naudotis šildymo įrenginiais, nepalikti be priežiūros besikūrenančių krosnių ir mažamečių vaikų, per atodrėkį nelipti ant netvirto ledo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius