Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per praėjusias dvi paras žmonių aukų gaisruose išvengta

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias dvi paras šalyje kilo 39 gaisrai. Laimė, žmonių aukų ir traumų juose pavyko išvengti, tačiau ugnis gyventojams padarė nemažų nuostolių.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Antradienį apie 11.45 val. Kaune, Skalvių gatvėje esančiame gyvenamajame name, užsidegė garažas. Per gaisrą apdegė garaže buvę namų apyvokos daiktai, aprūko gyvenamosios patalpos. Gaisras įsiplieskė dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Apie 13.20 val. Kretingoje, Žaliojoje gatvėje, prie daugiabučio namo, dėl gedimų elektros instaliacijoje gaisras kilo automobilyje „Peugeot 307“. Gaisro metu apdegė prietaisų skydelis, sutrūko priekinis stiklas, aprūko mašinos salonas.

Tą pačią dieną apie 14.45 val. Prienų rajone, Pakrovų kaime, užsiliepsnojo automobilis „Chrysler Voyager“. Atskubėjus ugniagesiams, mašina jau skendėjo liepsnose, tad jos išgelbėti nepavyko. Įvykis tiriamas.

Apie 17.50 val. Šakių rajone, Šukėtų kaime, gaisras kilo mediniame garaže. Atskubėjus ugniagesiams, pastatas jau degė atvira liepsna, jo stogo konstrukcijos buvo sukritusios. Per gaisrą sudegė garažas, jame stovėjęs automobilis „Citroen Xantia“, žoliapjovė, oro kompresorius, 8 padangos bei kiti viduje buvę daiktai. Gaisro nuostoliai tikslinami.

Tą patį antradienį apie 16.10 val. užsidegė Kalvarijos savivaldybei priklausantis medinis bendrabutis Gėlių gatvėje. Per gaisrą apdegė išorinė pastato sienos pusė ir dalis perdengimo, o įvykio aplinkybės aiškinamos.

Apie 19.30 val. dėl vaikų išdykavimo su ugnimi gaisras kilo Šakių rajone, Siaustuvėlių kaime esančiame ūkiniame pastate, prie kurio šonų buvo pristatyta medinė daržinė ir malkinė. Gaisro metu supleškėjo daržinė, nudegė mūrinio ūkinio pastato stogas.

Trečiadienio naktį Anykščių rajone, Sterkonių kaime, sudegė kol kas nenustatyto savininko individualus medinis namas. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Trečiadienį apie 16.25 val. Utenoje, Ladygos gatvėje, užsiliepsnojo apleistas mokyklos pastatas. Nors gaisro gesinti atskubėjo net 5 autocisternos, ugnis smarkiai nuniokojo dalį pastato ir jo stogą. Įvykis tiriamas.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 52 kitus gelbėjimo darbus, kurių metu ištraukė ir 4 skenduolius. Antradienį Druskininkų savivaldybėje, Grūto kaime, ugniagesių narai Ilgio ežere surado ir ištraukė į krantą nuskendusio 54-erių metų vyro kūną, o tos pačios dienos vakarą Ignalinos rajone, prie Antagavės kaimo, iš Gavio ežero buvo ištrauktas kol kas nenustatytos tapatybės paskendęs žmogus.

Trečiadienį Utenos rajone, Pavajuonio kaime, Aiseto ežere, apie 100 m nuo kranto, iš 12 m gylio buvo ištrauktas iš valties iškritęs ir nuskendęs 48-erių metų vyras, o vakare Šakių rajone, Siaustuvėlių kaime, iš tvenkinio ugniagesiai ištraukė nuskendusios 77-erių metų moters kūną ir perdavė jį policijos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius