Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 04 /09:34

Per pusantros savaitės antrą kartą padegta Kulautuvos bažnyčia, šį kartą ji degė atvira liepsna

Ketvirtadienį paryčiais Kauno rajone vėl padegta Kulautuvos Švenčiausios Mergelės Marijos vardo bažnyčia. Gesinti gaisro nusiųstos gausios ugniagesių pajėgos. Liepsna suniokojo visą nedidelės medinės bažnyčios vidų ir pusę stogo, išdegė vienas pastato kampas.
 Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad ketvirtadienį apie 4.16 val. gautas pranešimas apie tai, kad Kulautuvos miestelyje (Kulautuvos sen.) dega Kulautuvos bažnyčia. Į įvykio vietą išsiųstos gausios Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, apie įvykį informuoti Kauno rajono policijos pareigūnai.

Kaip redakciją informavo ugniagesiai, į gaisravietę nusiųstos šešios autocisternos, autokeltuvas, operacijų vadovavimo skyriaus automobilis. Pirmiesiems gelbėtojų automobiliams vos po kelių minučių atvykus į įvykio vietą, bažnyčia jau degė atvira liepsna. Didelis gaisras lokalizuotas 5.24 val., baigtas gesinti 5.52 val. Ugniagesiai spėja, kad bažnyčia ir vėl buvo padegta. Šiuo metu ugniavietėje dirba ekspertai, nustatysiantys gaisro priežastį.

15min.lt primena, kad prieš pusantros savaitės, rugsėjo 24 d., bažnyčią jau bandyta padegti. Tąkart degančią bažnyčią ir nuo jos nubėgančius jaunuolius, kurie susėdo į automobilį ir greitai paspruko iš įvykio vietos, pamatė šunį vedžiojęs vietos gyventojas. Jis apie gaisrą skubiai pranešė ugniagesiams. Laimingo sutapimo dėka, netoliese buvo Kauno rajono ugniagesiai, todėl liepsną pavyko greitai užgesinti. Išdegė tik kelių kvadratiniai metrai sienos. Šį kartą liepsna įsisiautėjo.

Vietos gyventojai 15min.lt sakė, kad kunigas Šarūnas Petrauskas – ganėtinai išdidus. Ir kad tai jau antra šiemet padegta bažnyčia, kuriai jis vadovauja: Š.Petrauskas taip pat pamaldas laikydavo gegužės 9 d., kaip įtariama, padegtoje medinėje Paštuvos Šv. Barboros bažnyčioje (Raudondvario sen.). Tąkart ugnis pasiglemžė keletą vertingų paveikslų bei paaiškėjo, kad yra dingę keturi 75 tūkst. litų įvertinti paveikslai. Abi nuo liepsnų nukentėjusios bažnyčios priklauso Kulautuvos parapijai.

„Yra priemonių, galima apsisaugoti nuo gaisrų, tik ne nuo piktavališkai nusiteikusių žmonių, ypač – kaimiškose vietovėse“, – 15min.lt yra sakęs Paštuvos bažnyčią gesinęs Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gaisrų tyrimų poskyrio viršininkas Arūnas Kilšauskas.

Atnaujinta 9.21 val. Kauno policijos atstovai sakė, kad kol kas nėra baigti tyrimai ir nustatyti įtariamieji nei dėl Paštuvos, nei dėl Kulautuvos bažnyčių padegimų. Šiandien pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl antrojo Kulautuvos maldos namų padegimo. Šiuo metu įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai. Tiriamos kelios su padegimu susijusios versijos.

Atnaujinta 9.36 val. Policijos departamentas praneša, kad antradienio vakarą Kauno rajone nuo vandalų nukentėjo Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčia Raudondvaryje. Apie 18 val. pastebėta, kad išdaužyti du Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios langų stiklai ir apgadinta skulptūra prie įėjimo durų. Materialinis nuostolis nustatinėjamas

Pareigūnai kreipiasi į visuomenę, prašydami žmonių, turinčių vertingos informacijos apie įvykį, nedelsiant paskambinti policijos telefonu (8 37) 30 39 51 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius