Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pusmetį iš neteisėtos apyvartos Tauragės policija išėmė 36 tūkst. 495 pakelius cigarečių

Per pirmąjį šių metų pusmetį Tauragės apskrityje policijos pareigūnai surašė 209 administracinių teisės pažeidimų protokolus dėl neteisėtos prekybos tabako gaminiais, alkoholiu, degalais ir vaistais.
Kauno apylinkės kontrabandos sandėlis
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Kaip informuoja Tauragės apskrities VPK, per pusmetį visoje apskrityje pareigūnai iš neteisėtos apyvartos išėmė 36 tūkst. 495 pakelius cigarečių su rusiško pavyzdžio banderolėmis. Tauragės rajone paimti 20 tūkst. 632 pakeliai, Jurbarko rajone – 12 tūkst. 275 pakeliai, Šilalės rajone – 2 tūkst. 384 pakeliai, Pagėgiuose – 1 tūkst. 301 pakelis cigarečių.

Už nelegalių tabako gaminių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pareigūnai surašė 57 administracinių teisės pažeidimų protokolus. Dėl neteisėtų cigarečių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai Tauragėje ir 1 Jurbarke.

Per minimą laikotarpį pareigūnai iš nelegalios apyvartos išėmė 3 tūkst. 323 litrus degalų. Už šios akcizais apmokestinamos prekės laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo taisyklių pažeidimą surašyta 13 administracinių teisės pažeidimų protokolų.

Naminės degtinės, raugalo arba kitų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimas, įgijimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas šiemet administracinę atsakomybę užtraukė 42 tauragiškiams, 17 Jurbarko rajono, 26 Šilalės rajono ir 9 Pagėgių savivaldybės gyventojams. Dėl tos pačios priežasties pradėti 6 ikiteisminiai tyrimai Tauragėje, 5 Jurbarke ir 4 Šilalėje. Per minimą laikotarpį visoje apskrityje sulaikyti 426 litrai naminės degtinės ir 5 tūkst. 390 litrų raugalo.

Dėl alkoholinių gėrimų prekybos taisyklių pažeidimų Tauragėje buvo pradėtos 5 administracinės teisenos, o Jurbarke – 8. Iš viso per pusmetį sulaikyti 57 litrai įvairių alkoholinių gėrimų.

Dėl neteisėtos prekybos vaistais Tauragėje administracinėn atsakomybėn buvo patraukti 7 asmenys, Jurbarke – 1.

Tauragės mieste taip pat išaiškintas vienas asmuo prekiavęs neteisėtai atgamintomis kūrinių kopijomis. Šiam asmeniui dėl intelektinės nuosavybės teisių pažeidimo pradėta administracinė teisena, o dėl laikmenų su, kaip įtariama, pornografiniu turiniu platinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Siekiant išaiškinti kontrabandos ir neteisėtų prekių apyvartą per pirmąjį šių metų pusmetį Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas vykdė dvi ilgalaikes prevencines priemones, iki liepos 1 dienos pareigūnai suorganizavo daugiau kaip 150 tikslinių patikrinimų visoje Tauragės apskrityje. Dėl neteisėtos prekybos policijoje užregistruoti 25 gyventojų pranešimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius