-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per savaitę eismo nelaimėse Lietuvos keliuose žuvo 7 žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, gegužės 13–19 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 83 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 7 eismo dalyviai: 4 vairuotojai ir 3 keleiviai (4 vyrai ir 3 moterys). Jų amžiaus vidurkis – 34-eri metai.
Avarija Panevėžio rajone
Avarija Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sužeisti 96 žmonės, tarp jų – 23 nepilnamečiai. Įvykiuose daugiausia sužeista vairuotojų – 38, taip pat – 30 keleivių, 20 pėsčiųjų, 7 dviračių vairuotojai ir 1 asmuo, dirbęs kelyje.

Pirminiais duomenimis, per savaitę į 8 eismo įvykius pateko motociklų vairuotojai: sužeisti 9 žmonės (8 motociklų ir 1 dviračio vairuotojas). Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 4 įvykiuose.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 28 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo 6 daugiau, sužeista 24 daugiau.

Šiais metais (iki gegužės 20 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 63 žmonės, t. y. 13, arba 17,1 proc., mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 25, iš jų 5 – motociklų vairuotojai, ir pėsčiųjų – 22. Tarp žuvusiųjų – 47 vyrai.

Keletas savaitės eismo įvykių:

Gegužės 13-osios, penktadienio, vakare (apie 22.45 val.) Panevėžio rajone, Liberiškio kaime, Lapkalnio gatvėje, automobilis „Renault Laguna“, vairuojamas neturinčio teisės vairuoti 48 metų šio rajono gyventojo, nuvažiavo nuo kelio į dešinę pusę ir trenkėsi į medį. Įvykio metu vairuotojas žuvo. Eismo nelaimė įvyko tiesiame kelio ruože, esant sausai kelio dangai.

Gegužės 14-osios, šeštadienio, vakare (apie 19.18 val.) Vilniaus rajone, Riešės seniūnijoje, Kalino kaime, Molėtų plento, Medikiškių ir Riešės gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 45 metų vilniečio, atsitrenkė į ta pačia kryptimi antroje eismo juostoje apsisukinėjantį automobilį „Renault Master“, kurį vairavo 37 metų vyras. Nuo smūgio „Audi“ dar trenkėsi į stulpą. Automobilio „Audi“ vairuotojas žuvo (teisės vairuoti vyras neturėjo). Nukentėjo ir krovininio automobilio „Renault“ vairuotojas (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Gegužės 16-osios, pirmadienio, vakare (apie 23.11 val.) Klaipėdos rajone, Sendvario seniūnijoje, kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda, ties Jakų žiedu, rastas į kelio atitvarus atsitrenkęs ir apvirtęs automobilis „Ford Mondeo“. Ugniagesiai-gelbėtojai iš automobilio išlaisvino jo vairuotoją: 21 metų vaikinas mirė nelaimės vietoje. Pirminiais duomenimis, lyjant ir esant šlapiai kelio dangai, tiesiame kelio ruože, „Ford“-as pervažiavo skiriamąją juostą (žalią veją), išvertė kelio ženklus ir, grįžęs atgal į kelią, atsitrenkė į atitvarą ir apvirto.

Gegužės 17-ąją, antradienį, žuvo 4 žmonės.

Popietę (apie 13.00 val.) Vilkaviškio rajone, Rūdos kaimo teritorijoje, kelių Gižai–Pilviškiai ir Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas sankryžoje, automobilis „Peugeot 406“ (su priekaba), vairuojamas 47 metų Šilalės rajono gyventojo, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu autovežiu „Mercedes-Benz 1841“, kurį vairavo 54 metų vyras. Įvykio metu žuvo lengvojo automobilio trys keleivės: 25 metų ir dvi 26 metų moterys. Sužeisti to paties automobilio vairuotojas ir 27 metų keleivis komos būklės buvo paguldyti į ligoninę. Nukentėjo ir vilkiko vairuotojas.

Apie 18.04 val. Vilniuje, Salininkų ir Kelmijos Sodų gatvių sankryžoje, kelio vingyje į dešinę vairuojamo automobilio „VW Sharan“ nesuvaldė 45 metų sostinės gyventojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į kairę pusę ir atsitrenkė į medį. Sužeidimus patyręs vairuotojas ligoninėje mirė. Kartu važiavęs 46 metų vyras patyrė dešinės kojos lūžį – jis paguldytas į ligoninę.

Gegužės 18-osios, trečiadienio, popietę (14.16 val.) Panevėžio rajone, Krekenavos miestelyje, Laisvės aikštėje (kelyje Kėdainiai–Krekenava–Panevėžys), iš kiemo dviračiu išvažiavęs 9 metų berniukas, atsitrenkė į iš kairės pusės važiavusį automobilį „Volkswagen Transporter“, kurį vairavo blaivus 36 metų vyras. Nukentėjo mažametis eismo dalyvis – jam sumušta kairė koja (paskirtas ambulatorinis gydymas). Vaikas, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės, nebuvo užsidėjęs dviratininko šalmo, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais, ant dviračio nebuvo nė vieno atšvaito ar žibinto.

Gegužės 19-osios, ketvirtadienio, ryte (apie 7.16 val.) Kupiškio rajone, Kerelių kaimo teritorijoje, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, į 57 metų vyro vairuojamą automobilį „Nissan Navara“, kuris suko į degalinės kiemą rodydamas įspėjamąjį kairės posūkio signalą, atsitrenkė tiesiai važiavęs automobilis „Peugeot 208“. Įvykio metu nukentėjo pastarojo automobilio 29 metų vairuotoja – ji dėl stuburo slankstelio lūžio paguldyta į ligoninę. Abu vairuotojai buvo blaivūs.

Vakare (apie 18.10 val.) Kaune, Petrašiūnuose, T. Masiulio gatvėje, į 29 metų moters vairuojamą automobilį „Ford Focus“, išvažiavusį iš šalutinio kelio, atsitrenkė motociklas „Kawasaki ZX 1000“. Sužeistas 36 metų motociklo vairuotojas (kojos lūžis) paguldytas į ligoninę.

Taip pat vakare (apie 19.00 val.) Klaipėdoje, Kretingos ir Panevėžio gatvių sankryžoje, automobilis „Dodge Grand Caravan“, vairuojamas 38 metų vyro, sukdamas į kairę, pėsčiųjų perėjoje, partrenkė 66 metų pėsčiąją. Moteris patyrė daugybinius sužeidimus – ji paguldyta į uostamiesčio ligoninės Reanimacijos skyrių.

Apie aštuntą vakaro (20.01 val.) Vilniuje, Arsenalo, Žygimantų ir T. Vrublevskio gatvių sankryžoje, paspirtuku per važiuojamąją kelio dalį važiavęs 4 metų berniukas atsitrenkė į automobilio „VW Touareg“ šoną. Automobilis, kurį vairavo 45 metų vyras, sankryžoje suko į kairę, nors atitinkamas kelio ženklas leidžia važiuoti tik tiesiai. Susidūrimo metu vaikui lūžo dešinė koja. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jis išleistas į namus.

Kita informacija:

Per savaitę, gegužės 13–19 d., policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 450 neblaivių vairuotojų, tarp jų 217 – neblaivūs dviračių vairuotojai ir 5 tokie vadeliotojai. Taip pat užfiksuota 380 atvejų, kai vairuotojai, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis, 360 asmenų, važiavusių automobiliuose, nebuvo užsisegę saugos diržų, 300 transporto priemonių vairuotojų viršijo nustatytą važiavimo greitį, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus administracinėn atsakomybėn patraukti 235 pėstieji, už pavojingą vairavimą teisės aktų nustatyta tvarka turės atsakyti 9 vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius