-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per savaitę šalies keliuose įvykusiose avarijose žuvo devyni žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę (2013 m. gruodžio 27–2014 m. sausio 2 d.) mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, užregistruoti 65 eismo įvykiai. Žuvo devyni eismo dalyviai: penki pėstieji, du vairuotojai, du keleiviai. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 53-eji metai.
Avarijos vietoje Pramonės g.
Avarijos vietoje Pramonės g. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per savaitę šalies keliuose įvykusiose avarijose sužeisti 74 žmonės, tarp jų 10 nepilnamečių.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais policijos duomenimis, dalyvavo 6 įvykiuose: 1 žmogus žuvo, 9 sužeisti.

Vien gruodžio 27-ąją, penktadienį, eismo įvykiuose žuvo penki žmonės.

Apie vienuoliktą ryto Panevėžyje, Nemuno gatvėje, 20 metų Pakruojo rajono gyventojo vairuojamas automobilis „VW Golf“ nepraleido pėsčiųjų perėja einančio pėsčiojo ir jį partrenkė. Dėl patirtų sužeidimų 70 metų vyras mirė nelaimės vietoje. Nesunkiai nukentėjo ir vairuotojas – jam sužeista kairės rankos plaštaka.

Tos pačios dienos pavakare (apie 16.22 val.) Vilniuje, Pramonės gatvėje, ties posūkiu į Viktariškių gyvenvietę, 19 metų Vilniaus rajono gyventojo vairuojamas automobilis „Audi 80“ lenkimo metu įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą kliudė krovininį automobilį „Mercedes-Benz 814“ bei dar susidūrė su dviem automobiliais „Ford Sierra“ ir „Nissan Almera“. Po to „Audi“ nuvažiavo nuo kelio į griovį ir apvirto.

Šio įvykio metu žuvo automobilio „Audi“ vairuotojas. Du su juo važiavę taip pat 19 metų vaikinai buvo sužeisti. Vienas jų vežamas į ligoninę mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje. Antrasis paguldytas į reanimaciją. Nukentėjo ir automobilį „Nissan“ vairavęs 51 metų vyras bei su juo važiavusi keleivė – 49-erių moteris, patyrusi rankos ir kojos lūžius, paguldyta į ligoninę.

Apie 16.38 val. Prienų rajone, Intuponių kaime, važiuodamas provėžuotu miško keliuku apvirto traktorius T16. Žuvo jį vairavęs 46 metų Kauno rajono gyventojas. Traktorius nustatyta tvarka neįregistruotas, be valstybinio numerio ženklo.

Apie 18.50 val. Kaune, Europos prospekte, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 44 metų Prienų rajono gyventojo, partrenkė ir mirtinai sužalojo į važiuojamąją kelio dalį įėjusį 82 metų vyrą. Pėsčiasis neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Gruodžio 28-osios ryte (apie 5.34 val.) Mažeikiuose, Laisvės ir Pumpurų gatvių sankryžoje, 67 metų vyrą, gulintį važiuojamojoje kelio dalyje, pervažiavo ir mirtinai sužalojo automobilis „Renault Espace“, vairuojamas 34 metų vyro.

Tos pačios dienos vakare (apie 18.20 val.) Alytaus rajone, Likiškėlių kaimo teritorijoje, kelyje Alytus–Simnas–Kalvarija, vienai Rusijos įmonei priklausantis vilkikas „DAF“ su puspriekabe, prikrauta malkų, kelio posūkyje nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu žuvo krovininio automobilio kabinoje buvęs 50 metų vyras, Lietuvos Respublikos pilietis. Sužeistas neblaivus 36 metų Baltarusijos pilietis – jam sumuštas stuburas, nubrozdintas kūnas. Įtariama, kad vilkiką jis ir vairavo. Vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,11 promilės girtumas.

Sausio 1-osios vakare (apie 19.50 val.) Pasvalio rajone, Brazdigalos kaimo teritorijoje, kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, 45 metų Latvijos Respublikos piliečio vairuojamas krovininis automobilis „DAF“, važiuodamas Panevėžio kryptimi, partrenkė ir mirtinai sužalojo važiuojamojoje kelio dalyje buvusį 47 metų vyrą. Tamsiuoju paros metu pėsčiasis neturėjo nei atšvaito, nei kito šviesą atspindinčio elemento.

Sausio 2-osios pavakare (apie 17.15 val.) Šiauliuose, Serbentų gatvėje, 22 metų vaikino vairuojamas automobilis „Peugeot 406“ pėsčiųjų perėjoje partrenkė 78 metų pėsčiąjį, kuris dėl patirtų sužeidimų mirė įvykio vietoje. Vairuotojas, pirminiais duomenimis, buvo blaivus.

Vakare (apie 18.43 val.) Vilniuje, Ukmergės gatvėje, automobilis „Toyota Land Cruiser“, vairuojamas 42 metų vyro, išvažiuodamas iš stovėjimo aikštelės ir sukdamas į kairę, partrenkė per pėsčiųjų perėją, reguliuojamą šviesoforu, einantį 19 metų vaikiną. Dėl galvos traumos ir kairės rankos lūžio jaunuolis paguldytas į ligoninę.

Apie 20.45 val. Panevėžyje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, 18-mečio vaikino vairuojamas automobilis „Mitsubishi Carisma“ kliudė į važiuojamąją dalį ne pėsčiųjų perėjoje įėjusį 49 metų pėsčiąjį, kuris patyrė dešinės kojos lūžį. Jis paguldytas į ligoninę. Pėsčiasis tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius