-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per savaitę šalies keliuose įvykusiose avarijose žuvo vienas žmogus

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba informuoja, kad per savaitę (vasario 12–18 d.), pirminiais duomenimis, Lietuvos keliuose įvyko 46 eismo įvykiai. Žuvo vienas žmogus, sužeistas 61 eismo dalyvis (tarp jų penki nepilnamečiai). Žuvo viena pėsčioji, jos amžius – 56 metai.
Susidūrę automobiliai „VW Passat“
Susidūrę automobiliai „VW Passat“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Pirminiais policijos duomenimis, per savaitę neužregistruota eismo įvykių, kuriuose dalyvautų neblaivūs vairuotojai.

Šiais metais (iki vasario 18 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose iš viso žuvo 27 žmonės (tarp jų du nepilnamečiai), t. y. žuvo 23 eismo dalyviais mažiau nei praėjusiais metais.

Vasario 13-osios popietę Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, autobusas Volvo, vairuojamas 36 metų vilniečio, kliudė į važiuojamąją dalį nugriuvusį 69 metų pėsčiąjį. Pastarasis po įvykio dėl stuburo lūžimo paguldytas į Traumatologijos skyrių.

Vasario 14-osios vakare Alytaus rajone, kelyje Antakalnis−Jieznas−Alytus−Merkinė, 32 metų Alytaus gyventojo vairuojamas automobilis Mercedes-Benz E220, partrenkė į važiuojamąją dalį įžengusius 56 ir 58 metų šio rajono gyventojus. Pastarieji po įvykio paguldyti į ligoninę, vienas iš jų – į Reanimacijos skyrių. Pirminiais duomenimis, įvykio metu nukentėjusieji buvo neblaivūs ir tamsiu paros metu nesegėjo šviesą atspindinčių atšvaitų.

Vasario 14-osios vakare (apie 19.17 val.) Pasvalio rajone, Juodžinių kaime (kelyje Biržai−Raubonys), 27 metų Biržų rajono gyventojo vairuojamas automobilis Opel Vectra, kliudė ir mirtinai sužalojo ta pačia kryptimi ėjusią 56 metų moterį. Pėsčioji tamsiu paros metu nesegėjo šviesą atspindinčio atšvaito.

Vasario 15-osios ryte Kaune, V. Krėvės prospekte, automobilis Opel Combo, vairuojamas 29 metų vyro, pėsčiųjų perėjoje parbloškė ir sužalojo 68 metų pėsčiąją. Pastaroji dėl galvos traumos paguldyta į ligoninę. Pirminiais duomenimis, Kauno gyventoja ėjo per pėsčiųjų perėją esant draudžiamam šviesoforo signalui.

Vasario 16-osios ryte Kaune, Eigulių gatvėje, automobilio Peugeot 206 CC nesuvaldė 23 metų kaunietis, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į troleibusų linijos stulpą. Įvykio metu buvo sužalotas vairuotojas ir kartu važiavęs 22 metų keleivis. Abu nukentėjusieji gydosi ambulatoriškai.

Vasario 17-osios ryte Zarasų rajone, kelyje Antanašė–Aleksandravėlė–Suviekas–Tamuliškės, automobilis Renault Megane Scenic, vairuojamas 37 metų vyro, susidūrė su priešais važiuojančiu 62 metų dviratininku. Pastarajam po įvykio diagnozuoti šonkaulių lūžimai – jis gydosi ambulatoriškai.

Vasario 18-osios ryte Mažeikiuose, Algirdo ir Mažeikių šimtmečio gatvių sankryžoje, 76 metų šio miesto gyventojas vairuodamas automobilį Hyundai Sonata, nepraleido pagrindiniu keliu su specialiais garso ir šviesos signalais važiuojančio greitosios med. pagalbos automobilio Volkswagen Transporter, vairuojamo 37 metų vyro ir su juo susidūrė. Įvykio metu buvo sužalota med. pagalbos automobilyje vežta 85 metų ligonė bei automobilio Hyundai vairuotojas ir kartu važiavusi 74 metų keleivė. Pastarajai diagnozuoti sumušimai ir šonkaulių lūžimai.

Vasario 18-osios ryte Kaune, Kaunakiemio ir Karo ligoninės gatvių sankryžoje, automobilis Audi Coupe, vairuojamas 32 metų moters susidūrė su automobiliu Volvo 440, vairuojamu 48 metų Kauno rajono gyventojos. Įvykio metu nukentėjo Audi vairuotoja, kuri patyrė galvos traumą.

Vasario 18-osios pavakare Kaune, Taikos prospekto ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje susidūrus dviem automobiliams Volkswagen Golf, vairuojamiems 65 ir 19 metų kauniečių, buvo sužeisti abiejų automobilių vairuotojai. Pastarieji dėl galvų traumų nuvežti į ligoninę. Suteikus med. pagalbą jie išleisti į namus.

Vasario 18-osios vakare Prienuose, Kauno gatvėje, 45 metų moters vairuojamas automobilis Toyota Avensis, pėsčiųjų perėjoje partrenkė 59 metų pėsčiąjį. Kauno gyventojas dėl kojos lūžimo nuvežtas į ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius