Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šventes gaisruose žuvo keturi žmonės

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad per praėjusias keturias šventinio savaitgalio paras šalyje kilo 110 gaisrų. Jų metu keturi žmonės žuvo, o dar devyni gyventojai buvo traumuoti. Be gaisrų gesinimo ugniagesiai dar atliko 52 kitus gelbėjimo darbus ir išgelbėjo aštuonių žmonių gyvybes.
Įvykio vietoje
Gaisras. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Statistika

Ketvirtadienio vakarą apie 20 val. Vilniuje, Savanorių prospekte, užsiliepsnojo apleistas pastatas. Atskubėjus ugniagesiams, dviejų patalpų viduje degė šiukšlės, apdegė mediniai langų rėmai, o gaisravietėje rastas stipriai apdegęs kol kas nenustatytos tapatybės ir lyties žmogaus kūnas. Apieškojus uždūmintą pastatą, buvo rasti ir išgelbėti 58 metų moteris ir 49-erių vyras, kurie medikų pagalbos atsisakė. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Ankstų penktadienio rytą apie 4.30 val. gaisras kilo Vilniuje, I.Kanto alėjoje, daugiabučio namo 9-ame aukšte esančiame bute. Per gaisrą kambaryje sudegė lova, aprūko butas, o prie jos buvo rastas apdegęs koją ir gaisre žuvęs 55-erių buto savininkas. Šio gaisro aplinkybės taip pat tiriamos.

Šeštadienio rytą apie 4.40 val. Vilniaus rajone, Naujasėdžių kaime, užsiliepsnojo lauko virtuvė. Gaisro metu apdegė lova, aprūko patalpa. Dar iki ugniagesių atvykimo gyventojai išnešė į lauką dūmais apsinuodijusį 47-erių vyrą, tačiau atvykę medikai konstatavo, jog žmogus jau miręs.

Sekmadienį apie 10.40 val. gaisras kilo Rokiškio rajone, Piepalių kaime esančiame gyvenamajame name. Per gaisrą išdegė dalis perdengimo, apdegė medinio namo siena, o prie lovos buvo rastas dūmuose užtroškęs 57-erių vyras. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Ketvirtadienio rytą apie 6.30 val. Raseinių rajone, Ramonų kaime, užsidegė lauko virtuvė. Atskubėjus ugniagesiams pastatas jau buvo sudegęs ir sugriuvęs. Dar iki ugniagesių atvykimo į Raseinių ligoninę buvo išvežtas apdegęs 66-erių vyras.

Tą patį rytą apie 9.35 val. gaisras kilo Ignalinos rajone, Ritkūniškės kaime stovinčiame gyvenamajame name. Gaisro metu supleškėjo pastato stogas, o rankas ir veidą apdegęs 41metų namo šeimininkas buvo nuvežtas į ligoninę. Gaisras įsiplieskė dėl krosnies bei dūmtraukio įrengimo ir jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Tą pačią dieną apie 18.40 val. gyvenamasis namas užsiliepsnojo ir Klaipėdos rajone, Šakinių kaime. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus bei čia buvęs turtas, o namo šeimininkai su kūno nudegimais buvo nuvežti į ligoninę. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Penktadienio rytą apie 4.45 val. gaisras kilo Lazdijų rajone, Menciškės kaime stovėjusiame gyvenamajame name. Gaisro metu sudegė stogas ir perdengimas, išdegė namo vidus, o kieme rastas apdegęs rankas ir nugarą 53-ejų vyras buvo nuvežtas į ligoninę. Gaisras kilo dėl elektros įrangos įrengimo ir jos eksploatavimo taisyklių pažeidimų.

Tą pačią dieną apie 19.20 val. Ignalinos rajone, Kaniukų kaime, užsidegė butas daugiabučiame name. Per gaisrą išdegė butas, aprūko laiptinė, o dūmais apsinuodijusius 34-erių vyrą ir 17-metę merginą greitoji išvežė į ligoninę. Abu nukentėjusiuosius iš buto išvedė kaimynas.

Vakar apie 21 val. gaisras kilo Klaipėdoje, Reikjaviko gatvės daugiabučio namo bute. Gaisro metu apdegė stalas, kompiuteris, televizorius, sekcija, namų apyvokos daiktai, o virtuvėje rasta dūmais apsinuodijusi 56-erių buto šeimininkė buvo perduota medikų globai. Šių gaisrų aplinkybės tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius