Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per tris dienas – 12 bandymų papirkti policijos pareigūnus

Lietuvos policijos duomenimis, per tris savaitgalio dienas užfiksuota 12 atvejų, kuomet bandyta papirkti policijos pareigūnus. Iki 2014 m. balandžio 1 d. iš viso fiksuoti 226 atvejai, kuomet pareigūnams buvo siūlomi kyšiai. Pernai per tą patį laikotarpį užfiksuoti 189 bandymai.
Nepaperkamų pareigūnų automobilis
Nepaperkamų pareigūnų automobilis / Telšių apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Policija Kyšis

Dažniausiai papirkti pareigūnus bandė vairuotojai, vairavę transporto priemonę neblaivūs ar padarę kitokius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Kyšiai buvo siūlomi įvairiuose šalies miestuose ir rajonuose, pažeidėjai bandė susitarti policijos pareigūnams siūlydami kyšius nuo 20 iki 5000 Lt. Visais minėtais atvejais dėl pažeidimų buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, o dėl bandymų papirkti pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Policija atkreipia eismo dalyvių ir kitų asmenų dėmesį į tai, kad visi bandymai papirkti policijos pareigūnus ar kitais neteisėtais veiksmais vengti atsakomybės už padarytus administracinius teisės pažeidimus yra fiksuojami. Kiekvienu atveju pradedamas ikiteisminis tyrimas, o Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už tokią nusikalstamą veiką numato gana griežtas sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius