-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per tris paras Lietuvoje – 110 gaisrų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) praneša apie svarbiausius gegužės 13–15 dienų įvykius.
Vilniuje sudegė „Audi“
Gaisras. / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje kilo 110 gaisrų, kuriuose buvo traumuoti 3 gyventojai. Ugniagesiai dar atliko 55 kitus gelbėjimo darbus ir suteikė pagalbą 7 piliečiams, pirmadienį praneša PAGD atstovai.

Sekmadienio popietę Marijampolės savivaldybės Sasnavos kaime buvo padegtas L.P. ūkinis pastatas. Ugnis buvo užgesinta dar iki ugniagesių atvykimo. Buvo sulaikytas ir 49 metų padegėjas. Įvykis tiriamas.

Taip pat vakar pavakary Plungės rajono Vieštovėnų kaime neatsargiai atliekant suvirinimo darbus užsidegė J.Š. sudėtinis ūkinis pastatas. Per gaisrą sudegė tvartas ir daržinė su juose buvusia mediena, malkomis ir šienu, nuo ugnies pavyko apginti dar vieną daržinę, o iš degančio tvarto išvesti apie 30 galvijų.

Vakar vakare Vilniaus rajono Rukainių seniūnijos Žemaitėlių kaime apleistoje teritorijoje užsidegė sumestos kelios padangų krūvos. Per gaisrą išdegė keli šimtai padangų. Iškviesti ugniagesiai tik panaudoję putas užgesino ugnį. Šiandien anksti ryte buvo gautas pranešimas, kad gaisras čia atsinaujino. Šiuo metu kelias smilkstančias maždaug 20x20 metrų dydžio padangų krūvas gesina dviejų ugniagesių autocisternų ekipažai, nutiesta magistralinė vandens linija, taip pat atvyko traktorius, kuris stumdo smilkstančias padangas.

Penktadienio, gegužės 13-osios, rytą Utenos rajono Klovinių kaime dėl neatsargaus žmonių elgesio gaisras kilo UAB „Abromika“ degalinės parduotuvėje. Gaisro metru apdegė elektros skydinė bei aprūko šalia esantis kabinetas. Ugnį dar iki ugniagesių atvykimo su gesintuvu užgesino parduotuvės darbuotojai, tačiau vienas iš jų apdegė veidą ir ranką.

Vėlų gegužės 13-osios vakarą Vilniuje, Parko gatvėje, užsiliepsnojo nežinomo savininko apleistas medinis sandėliukas. Per gaisrą pastatas sudegė, o šalia jo buvo rastas veidą, rankas ir kojas apdegęs 42 metų vyras. Apdegęs vyras buvo perduotas iškviestiems medikams.

Šeštadienio naktį Šiaulių rajono Naujųjų Gilvyčių kaime užsidegė garažas. Ugnis sunaikino medinį pastatą, o gesindamas gaisrą rankas ir veidą apdegė garažo šeimininkas, kurį medikai išvežė į ligoninę. Įvykis tiriamas.

Penktadienio popietę Vilniaus rajono Nemenčinės miestelyje gaisras kilo vietos Gedimino gimnazijos trijų aukštų pastate. Gaisro židinys buvo vienoje iš klasių, kur sudegė kompiuteris, aprūko klasė ir trečio aukšto koridorius. Per gaisrą pamokos jau buvo pasibaigusios, tad mokinių mokykloje jau nebuvo. Gaisro aplinkybės tikslinamos.

Savaitgalį ugnis nuniokojo kelis gyvenamuosius namus ir ūkinius pastatus. Šeštadienio popietę Vilniuje, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje, užsidegė R.B. gyvenamasis namas. Per gaisrą nudegė pastato stogas, išdegė vidus.

Pavakary Alytaus rajono Jurgelionių Antrajame kaime užsiliepsnojo J.B. gyvenamasis namas. Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis pastatas jau degė atvira ugnimi. Ugnis sunaikino namą ir jame buvusius baldus bei namų apyvokos daiktus.

Vakar vakare Kretingos rajono Sauserių kaime užsidegė B.D. gyvenamasis namas. Gaisro metu išdegė virtuvė, koridorius, apdegė sienos, suskilo langai. Šių gaisrų priežastys nustatinėjamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius