Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trumpą laiką buvo išaiškinti ir teismui perduoti narkotikus gabenę asmenys

Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti, jų kontrabanda iš Venesuelos į Lietuvą, organizuotos grupės kūrimu ir dalyvavimu joje kaltinami trys Lietuvos piliečiai Č. L., Ž. L. ir R. M.
Kokainas
Kokainas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis yra vienas pavojingiausių visuomenei nusikaltimų. Siekiant užkirsti kelią tolimesnėms nusikalstamoms veikoms, juos išaiškinti ir ištirti per kuo trumpesnį laiką – viena prioritetinių prokuratūros veiklos krypčių“, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, tyrimo duomenimis, šių metų gegužės mėnesį į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 2,5 kg (2471, 18 g) kokaino. Buvo nustatyta, kad kaltinamieji Ž. L. ir R. M. bendravo su Venesueloje gyvenančiu narkotinių medžiagų prekeiviu ir susitarė iš jo nupirkti 3,5 kg kokaino.

Iš Venesuelos pargabenti narkotines medžiagas jie pasamdė kaltinamąjį Č. L., pažadėdami jam 5 tūkst. svarų sterlingų atlygį už atliktą darbą. Pastarasis Venesueloje iš narkotikų prekeivio įsigijo 3,5 kg baltos spalvos miltelių, kurių sudėtyje buvo beveik 2,5 kg kokaino ir atvežė juos į Čekiją. Šioje šalyje Č. L. jau laukė Ž. L. ir R. M.

Paslėptus lagamine narkotikus kaltinamieji automobiliu per Čekiją ir Lenkiją atgabeno į Lietuvą, kur buvo sulaikyti Lietuvos valstybės sienos apsaugos pareigūnų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, perdavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ikiteisminio tyrimo valdyba.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per 10 š. m. mėnesių registruotos 673 nusikalstamos veikos dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (BK 260 str.). Pernai per tą patį laikotarpį buvo registruotos 603 minėtos nusikalstamos veikos.

Šiais metais teismams nagrinėti perduota 518 baudžiamųjų bylų dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, nutraukti 39 ikiteisminiai tyrimai. Pernai per tą patį laikotarpį teismams nagrinėti perduotos 438 baudžiamosios bylos dėl minėtos nusikalstamos veikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius