Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per trumpą laiką buvo išaiškinti ir teismui perduoti nelegaliai cigarečių įsigiję asmenys

Generalinė prokuratūra Klaipėdos apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu kontrabandinių cigarečių įsigijimu, laikymu ir gabenimu (Baudžiamojo kodekso 199 2 str. 1 d.), organizuotos grupės kūrimu ir dalyvavimu joje (Baudžiamojo kodekso 25 str. 3 d.) kaltinami keturi Lietuvos piliečiai, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

„Kova su kontrabanda – ne tik viena prioritetinių prokuratūros veiklos krypčių, bet ir svarbus valstybės uždavinys. Visų teisėsaugos institucijų bendras tikslas – per kuo trumpesnį laiką išaiškinti ir ištirti šiuos nusikaltimus, užkirsti kelią tolimesnėms nusikalstamoms veikoms“, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Žydrūnas
Radišauskas.

Tyrimo duomenimis, šių metų gegužės mėnesį kaltinamajam K.P. buvo pasiūlyta įsigyti labai didelį kiekį kontrabandinių cigarečių už 100 tūkst. eurų (šiuo metu – 345 tūkst. Lt). Apie šį pasiūlymą jis pranešė kitam kaltinamajam D.Z. Į minėtą sandorį pasiskirstant tam tikrais vaidmenimis buvo įtraukti ir kiti kaltinamieji V.G. bei R.B.

Gegužės viduryje į kaltinamųjų nurodytą automobilį buvo pakrauta 150 tūkst. pakelių cigarečių „Jink Ling“, nepaženklintų nustatyto pavyzdžio Lietuvos Respublikos banderolėmis. Tą pačią dieną cigaretės iš Vilniaus buvo pervežtos į Tauragėje esantį garažą. Po kelių savaičių kaltinamieji cigaretės perkrovė į kitą krovininį automobilį ir norėjo jas išgabenti, tačiau nusikaltimo vietoje buvo sulaikyti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ikiteisminio tyrimo valdyba. Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per 11 š. m. mėnesių registruotos 166 nusikalstamos veikos dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 2 str.). Pernai per tą patį laikotarpį buvo registruota 90 minėtų nusikalstamų veikų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius