-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per vieną dieną sukčiai bandė apgauti aštuonis Ignalinos rajono gyventojus

Ignalinos policija gyventojus perspėja neužkibti ant telefonių sukčių jauko. Policijos pranešimas pranešimas pasirodė po to, kai per vieną parą net aštuoni rajono gyventojai sulaukė sukčių skambučių.
Moteris, kalbanti telefonu
Moteris, kalbanti telefonu / J.Širkajevos nuotr.

Kaip praneša Ignalinos policija, ketvirtadienį buvo gauti aštuonių rajono gyventojų: 78-rių metų ignalinietės E. K., 84-rių metų Ignalinos r. Kanešių kaimo gyventojos A. G., 45-rių metų ignalinietės A. D., 81-rių metų Ignalinos r. Bėčiūnų kaimo gyventojos E. K., 76-rių metų Ignalinos r. Burkolų kaimo gyventojos G. C., 50-tės ignalinietės L. L., 88-rių metų Ignalinos r. Kalninės kaimo gyventojos J. L., 61-rių metų ignalinietės A. B. pranešimai, kad jiems paskambino (Nr. 8 607 129 60, 8 607 129 93) telefoniniai sukčiai ir bandė išvilioti įvairias pinigų sumas, teigdami, kad giminaičiai padarė eismo įvykius ir sužalojo žmones.

Todėl policija dar kartą norime perspėti gyventojus dėl galimų panašių sukčiavimo atvejų, kadangi vis dažniau sukčiai išvilioja pinigus naudodamiesi mobiliojo ar fiksuotojo ryšio telefonais.

Telefoniniai sukčiai bando pasinaudoti žmonių patiklumu ir išvilioja nemažas pinigų sumas. Dažniausiai naktį paskambinęs apgavikas prisistato artimu giminaičiu, vaiku, policijos pareigūnu ir praneša, kad atsitiko nelaimė (eismo įvykis, nusikaltimas, nelaimingas atsitikimas). Tuomet paprašo skubiai jam perduoti ar pervesti reikalingą pinigų sumą.

Gyventojams svarbiausia yra nesutrikti, neskubėti, o viską išsiaiškinti.

„Nepulkite skambinti Jums padiktuotu ar nurodytu telefonu, bet jį išsaugokite ar užsirašykite, šie duomenys reikalingi policijai atliekant tyrimą. Tuomet nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju numeriu 112, o iš TEO linijos – 02“, - rašoma Ignalinos policijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius