Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Per vieną savaitgalį – pusšimtis baudžiamųjų bylų girtiems vairuotojams

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad savaitgalį, kovo 24–26 dienomis, mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 26 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Nežuvo nė vienas eismo dalyvis. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose: sužeisti 6 žmonės (4 vairuotojai ir 2 keleiviai).
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Iš viso sužeisti 34 žmonės, tarp jų 3 nepilnamečiai. Įvykiuose nukentėjo: 13 vairuotojų, iš jų 2 motociklų vairuotojai, 12 keleivių, 7 pėstieji ir 2 dviračiais važiavę asmenys.

Per tris paras policijos pareigūnai gavo 422 pranešimus apie techninius eismo įvykius.

Savaitgalį, pirminiais duomenimis, pradėtas 51 ikiteisminis tyrimas dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Penktadienis

Apie 8.40 val. Kretingoje, Savanorių ir Sporto gatvių sankryžoje, automobilis „KIA“, vairuojamas 69 metų vyro, važiuodamas pagrindiniu keliu, neišvengė susidūrimo su iš šalutinio kelio išvažiavusiu dviratininku. Juo važiavęs 59 metų vyras patyrė galvos traumą. Jis nuvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Iš 13 savaitgalį nukentėjusių vairuotojų 2 yra motociklininkai.

Apie 14.34 val. Kauno rajone, Ringaudų kaime, Šakių plento ir Obelynės gatvės sankryžoje, automobilis „Renault Mégane Scénic“, vairuojamas 61 metų vyro, kliudė per pėsčiųjų perėją, pirminiais duomenimis, degant raudonam šviesoforo signalui, bėgusį 15 metų paauglį. Nepilnametis po įvykio nuvežtas į Kauno klinikas.

Apie 18.00 val. Pasvalio rajone, Namajūnų kaime, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Alfa Romeo“. Persekiojimo metu tame pačiame rajone, kelyje Šakarniai–Dagiai, šis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Per eismo įvykį sužeistas neblaivus (2,07 promilės) keleivis, gimęs 1986 metais. Jis dėl nugaros sumušimo, suteikus pirmąją pagalbą, išleistas gydytis į namus. Kita neblaivi keleivė, 17-metė mergina, kuriai nustatytas vidutinis 1,70 promilės girtumas, nenukentėjo. Automobilį vairavo neblaivus 33 metų vyriškis, jam nustatytas vidutinis 2,21 promilės girtumas. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 22.56 val. Šilutės rajone, Rusnės miestelyje, Neringos gatvėje, esant sausai kelio dangai, apšviestame ruože, vairuojamo automobilio „Opel Corsa“ nesuvaldė neblaivus, neturintis teisės vairuoti 27 metų šio miestelio gyventojas. Tiesiame kelio ruože automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medžio kelmą. Įvykio metu nukentėjo priekinėje sėdynėje važiavęs neblaivus 17 metų keleivis (sužeista dešinė ranka). Nepilnamečiui nustatytas lengvas (0,78 promilės) girtumas. Vairuotojas buvo gerokai daugiau apgirtęs, jam, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus 2,67 promilės girtumas. Automobilis nustatyta tvarka neįregistruotas.

Apie 22.32 val. Vilniuje, Žvejų gatvėje, 24 metų vaikino vairuojamas automobilis „Citroën C5“, ne sankryžoje sukdamas į kairę, susidūrė su priešinga kryptimi tiesiai važiavusiu motociklu KTM. Nukentėjo šią dviratę transporto priemonę vairavęs taip pat 24 metų jaunuolis, jis dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninės Neurochirurgijos skyrių.

Šeštadienis

Apie 11.59 val. Panevėžio rajone, Vaivadų kaime, Lėvens gatvėje, esant šlapiai kelio dangai, tiesiame ruože, į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs visureigis BMW rėžėsi į reklaminį stendą ir jį nuvertė. Automobilį, kaip paaiškėjo, vairavo neblaivus, neturintis teisės vairuoti 41 metų vyras. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus 2,86 promilės girtumas. Įvykio metu jis ir nukentėjo.

Apie 12.14 val. Šalčininkų rajone, Jašiūnuose, magistraliniame kelyje A15 Vilnius–Lyda, esant šlapiai kelio dangai (lyjant), 22 metų vaikinas, vairuodamas krovininį automobilį „Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI“, neįsitikinęs, kad tai daryti saugu, lenkė kelis automobilius, ir trenkėsi į automobilį „Audi A3“, kuris važiavo ta pačia kryptimi ir sankryžoje suko į kairę. Šio įvykio metu sužeisti keturi žmonės: „Audi“ vairavusi 26 metų mergina ir su ja važiavusios 40-ties, 35-erių ir 26-erių keleivės. Dvi iš keleivių paguldytos į ligoninę. Dar vienas šiuo automobiliu važiavęs 26 metų vaikinas, kaip ir „Mercedes-Benz“ 18-metė keleivė, nenukentėjo.

Apie 18.00 val. Kėdainių rajone, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, esant šlapiai kelio dangai, lyjant, į krovininį automobilį „Volvo FH 12.420“, vairuojamą 42 metų Baltarusijos Respublikos piliečio, atsitrenkė automobilis BMW 320D. Nukentėjo jį vairavęs 28 metų vaikinas (galvos žaizdos).

Apie 21.00 val.) Kaune, Taikos prospekte, taksi automobilis „Audi 100“, vairuojamas 48 metų vyro, važiuodamas antra eismo juosta, partrenkė ir sužalojo per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią apie 70 metų moterį. Ji komos būklės paguldyta į ligoninę. Nukentėjusiosios asmenybė tikslinama.

Apie 23.18 val. Alytaus rajone, Raubonių kaime, esant šlapiai dangai, nuo kelio Vaisodžiai–Raižiai–Butrimonys į griovį nuvažiavo automobilis „VW Golf“. Policijos pareigūnai įvykio vietoje norėjo patikrinti 26 metų vairuotojo blaivumą, tačiau šis nesugebėjo pūsti į alkoholio kiekio matuoklį, nes buvo akivaizdžiai neblaivus. Vaikinas, neturintis teisės vairuoti, paguldytas į ligoninę (inkstų trauma).

Sekmadienis

Apie 11.59 val. Vilniuje, Vikingų gatvėje, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, 37 metų vyras, pradėdamas važiuoti automobiliu „Volvo V70“, kliudė ėjusią pėsčiąją. 40 metų moteris patyrė kairės kojos padikaulio lūžį.

Apie 12.04 val. Kaišiadorių rajone, Būblių kaime, Vingio ir Topolių gatvių sankryžoje, 57 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „Audi“ markės automobiliu, kurį vairavo 53-ejų vyras. Nukentėjo trys žmonės (keleiviai): pastarajame automobilyje važiavę 52 metų moteris ir 14 metų paauglys bei „Volkswagen“ 35-erių keleivė. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, visiems paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 20.41 val. Vilniuje, Ozo ir Geležinio Vilko gatvių sankryžoje, susidūrė trijų moterų vairuojami automobiliai: „Audi A6“ vairavusi 41 metų moteris buvo neatidi ir jos vairuojamas automobilis atsitrenkė į priekyje stovintį BMW 320, kurį vairavo taip pat 41-erių moteris, o šis – į stovintį „Alfa Romeo“. Nukentėjo pastarojo automobilio 36 metų vairuotoja ir „Audi“ vairuotoja (nuvežta į ligoninę).

Apie 23.00 val. Kauno rajone, Garliavoje, J. Lukšos ir Pažėrų gatvių sankryžoje, dėl saugaus važiavimo greičio ir reikiamo atstumo nesilaikymo automobilis „Mini Cooper“, vairuojamas 18 metų vaikino, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Seat Leon“. Įvykio metu nukentėjo pastarojo automobilio 31 metų vairuotojas ir 30 metų keleivė, jiems paskirtas ambulatorinis gydymas. Kartu važiavęs pusantrų metukų berniukas, laimei, nesužeistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius