Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Perdūrę padangas pasieniečiai sulaikė Vokietijoje vogtą automobilį

Pasienyje su Lenkija panaudoję dygliuotą priverstinio stabdymo juostą, Lietuvos pasieniečiai sulaikė dviejų šalių pareigūnams nepaklususį vairuotoją, Pagėgių gyventoją. Jis vairavo vienatūrį, kurio ieško Vokietijos teisėsaugininkai.
Pasieniečių sualikytas Vokietijoje vogtas automobilis
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį apie 3 val. nakties Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai gavo pranešimą iš Lenkijos Budzisko užkardos kolegų. Šie informavo, kad Lenkijos teritorijoje pareigūnų stabdomas nestojo sidabrinės spalvos automobilis Volkswagen Sharan ir nulėkė į Lietuvos pusėn.

Informacija apie bėglį buvo perduota pasienio ruože buvusiam pasieniečių ekipažui. Lazdijų rinktinės pareigūnai turi patirties, kad tokie kaimyninės šalies pareigūnams nepaklūstantys įtartinų automobilių vairuotojai nestoja ir stabdomi Lietuvoje. Todėl prie pat sienos su Lenkija, buvusio Kalvarijos punkto teritorijoje, VSAT pareigūnai patiesė dygliuotą priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“.

VSAT nuotr./Pradurta automobilio padanga
VSAT nuotr./Pradurta automobilio padanga

Dideliu greičiu iš Lenkijos skriejantis vairuotojas, kaip ir tikėtasi, ignoravo ir Lietuvos pareigūnų reikalavimą sustoti. Jis pralėkė pro uniformuotus šviesą atspindinčias liemenes vilkinčius ir jį krivūle su atšvaitu stabdžiusius pasieniečius bei pervažiavo „ežį“.

Pradurtomis padangomis Volkswagen Sharan dar lėkė apie puskilometrį. Bėglį tarnybiniu visureigiu atsiviję Lazdijų pasieniečiai mašinos salone vairuotojo nerado, tačiau tamsoje patikrinę vietovę jį sulaikė pasislėpusį pakelėje augančiuose krūmynuose. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 27-erių metų Pagėgių savivaldybės gyventojas.

Pirminiais duomenimis, 2003 m. pagaminta mašina yra ieškoma Vokietijos teisėsaugininkų. Prie jos buvo pritvirtinti kitai transporto priemonei priklausantys lietuviški valstybiniai registracijos numeriai.

VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Sulaikytasis uždarytas į areštinę. Kalvarijos užkardos pareigūnai antradienį ryte jam taip pat skyrė 4 tūkst. Lt administracinę baudą už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę.

Automobilis laikinai saugomas VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardoje.

Šiemet Lazdijų pasieniečiai jau sulaikė 6 automobilius, kurių vairuotojai bandė iš Lenkijos į Lietuvą įvažiuoti nepaklusdami abiejų šalių pareigūnų reikalavimams sustoti. Paprastai tai bandoma padaryti vogtais automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius