-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pervažoje laukė mirtis

Greitajam traukiniui Klaipėda–Vilnius pirmadienį Kretingos pervažoje susidūrus su lengvuoju automobiliu žuvo jį vairavusi moteris ir kartu važiavęs jos šešiametis sūnus.
Tragedija Kretingos pervažoje.
Tragedija Kretingos pervažoje. / Laikraščio Pajūrio naujienos nuotr.

Tragiška avarija įvyko pirmadienio vidurdienį Kretingoje, Šventosios gatvėje, netoli miesto kapinių. Nuo Darbėnų pusės į miestą vykęs automobilis „Volkswagen Sharan“, vairuojamas 28 metų kretingiškės Redos Jablonskienės, įvažiavo į nereguliuojamą geležinkelio pervažą degant draudžiamam šviesoforo signalui ir susidūrė su traukinio Klaipėda–Vilnius lokomotyvu. Automobilio vairuotoja ir jos sūnus žuvo iškart.

Liudytojo, sėdėjusio savo automobilyje kitoje pervažos pusėje ir kantriai laukusio, kol pravažiuos traukinys, teigimu, „Volkswagen Sharan“ stabtelėjo ties ženklu „Stop“, tačiau netrukus vėl ėmė važiuoti. „Nesupratau, kodėl ji taip pasielgė, – susijaudinęs LŽ pasakojo vyriškis. – Gal moterį apakino tiesiai į akis švietusi saulė ir ji nematė degančio raudono šviesoforo signalo? Dabar jau niekas neatsakys, ką ji galvojo, tačiau ji tiesiog neapsidairė, todėl ir nepastebėjo iš dešinės pusės atvažiuojančio traukinio.“

Po smūgio automobilis nulėkė beveik šimtą metrų nuo sankryžos. Iš metalo krūva virtusio „Volkswagen Sharan“ žuvusiųjų kūnus ugniagesiams gelbėtojams ištraukti pavyko tik supjausčius automobilio likučius.

Traukinys Klaipėda–Vilnius, kuriuo vyko per 70 keleivių, buvo vos prieš kelias minutes išvažiavęs iš Kretingos stoties, todėl jo greitis nebuvo labai didelis. Traukinio viršininko Viktoro Kalinkos teigimu, lokomotyvo mašinistas iš tolo pamatė ties sankryža stabtelėjusį ir vėl ėmusį važiuoti automobilį, todėl ėmė iš anksto stabdyti. Traukinio keleiviai beveik nepajuto smūgio ir nė vienas jų nenukentėjo.

Smūgis apgadino priekinę garvežio ašį, todėl tęsti kelionės jis nebegalėjo. Po avarijos traukinio vagonai buvo nuvilkti į Kretingą, kur prikabinus kitą lokomotyvą traukinys, sugaišęs beveik pusantros valandos, išvažiavo Plungės link.

Avarija, kai traukiniui susidūrus su automobiliu žuvo žmonės, Kretingos rajone įvyko ir praėjusių metų balandį. Tąkart netoli Padvarių geležinkelio pervažoje keleivinis traukinys taranavo lengvąjį automobilį, kuriuo važiavo du vyrai. Abu jie žuvo. Traukinys rėžėsi į kairįjį automobilio šoną ir nustūmė jį nuo geležinkelio sankasos. Manyta, kad vairuotojas traukinio Klaipėda–Radviliškis galėjo nepamatyti, nes vaizdą užstojo šalia pervažos esantis namelis. Neatmesta ir versija, kad ir tada vyriškį galėjo apakinti rytą skaisčiai švietusi saulė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius