Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Pigesnio dyzelino taško neteko ir vilijampoliečiai

Kaune sustabdyta dar vienos nelegalios degalinės veikla. Šįkart – Vilijampolėje.
Nelegali degalinė Vilijampolėje
Nelegali degalinė Vilijampolėje / Kauno policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai dar 2014-08-27 apie 17.00 val. gavo informaciją, jog Kaune, Raudondvario plente esančiame garažų masyve prekiaujama pigesniu dyzelinu. 

Patikrinę nurodytus garažų masyvus pareigūnai rado juodos spalvos automobilį „VW Golf“, į kurio kuro baką iš garažo žarnos pistoleto pagalba pilietis V.P. (1973 m.) pylė degalus.

Kauno policijos nuotr./Nelegali degalinė Vilijampolėje
Kauno policijos nuotr./Nelegali degalinė Vilijampolėje

Prisistatę ir pateikę tarnybinius pažymėjimus, policijos pareigūnai apžiūrėjo garažą. Jame rado 1 m3 talpos cisterną, prie kurios buvo prijungtas kuro pilstymo pistoletas bei pritvirtintos žarnos, sujungtos su degalų išpumpavimo ir matavimo įranga (t. y. kolonėle). Cisternoje buvo apie 100 l skysčio, skleidžiančio dyzelino kvapą. Taip pat garaže rasta ir radijo stotelė „Motorola“. 

Cisterna ir dyzelino pilstymo įranga perduota saugojimui. Dėl įvykio pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – LR ATPK) 163 (2) str. (dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką).

Pareigūnai primena, jog pagal LR ATPK 163 (2) str.  akcizais apmokestinamų prekių laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba tokiomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra iki dviejų minimalių gyvenimo lygių (MGL), užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų su šių prekių konfiskavimu.

Kauno policijos nuotr./Nelegali degalinė Vilijampolėje
Kauno policijos nuotr./Nelegali degalinė Vilijampolėje

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra nuo dviejų iki dešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki penkių tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu.

Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė yra nuo dešimties iki penkiasdešimties minimalių gyvenimo lygių (MGL), užtraukia baudą nuo penkių tūkstančių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius