-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piktnaudžiavimas tarnyba buvusiam Rietavo policijos viršininkui gali atsirūgti 7 metais už grotų

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi nagrinėti ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Minėtomis nusikalstamomis veikomis kaltinamas buvęs Rietavo policijos komisariato viršininkas Aloyzas Vaičiulis.
Buvęs Rietavo policijos viršininkas Aloyzas Vaičiulis
Buvęs Rietavo policijos viršininkas Aloyzas Vaičiulis / Policijos nuotr.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto tarnybos pareigūnai nustatė, kad buvęs jų kolega 2013 m. rugsėjo 19 d., atvykęs į namus pas prieš pusantrų metų Kelių eismo taisykles pažeidusį asmenį, jam pažadėjo, jog nereikės mokėti už jo motorolerio saugojimą policijos komisariato kieme, bet už tai jis turės minėtos transporto priemonės atsisakyti.

Po suklastotos vadinamosios pirkimo-pardavimo sutarties su pažeidėju pasirašymo, policijos viršininkas 700 litų vertės motorolerį parsigabeno į savo namus. Taip ne tik piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos, bet ir apgaule įgijo svetimą turtą.

Be to, panašią dokumentų klastojimo „operaciją“ policijos viršininkas buvo atlikęs dar 2012 m. rugpjūčio mėn., kai įkalbėjo moterį, kuri automobilį vairavo neblaivi, taip pat vietoj tariamo mokesčio už automobilio laikymą automobilio atsisakyti.

Policijos viršininkas suklastojo oficialų policijos dokumentą – saugomų transporto priemonių žurnalą, jame melagingai įrašydamas, kad automobilis grąžintas. Skirtumas tik toks, kad šios transporto priemonės policijos viršininkas į savo kiemą neparsigabeno, o ją toliau neteisėtai laikė Rietavo policijos komisariato teritorijoje.

„Tokiais savo veiksmais atsakingas pareigas einantis pareigūnas, veikdamas priešingai tarnybos interesams, pažeidė pagrindinius valstybės tarnybos principus, diskreditavo valstybės tarnautojo vardą ir pakenkė Policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos prestižui“, – pareigūno padarytų nusikalstamų veikų esmę pakomentavo ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Romas Jasevičius.

Kaltinamajam skirta procesinė prievartos priemonė – laikinas nušalinimas nuo pareigų.

Už piktnaudžiavimą tarnyba, siekiant turtinės ar kitokios naudos, gresia  laisvės atėmimo bausmė iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius