Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piktnaudžiavimu įtariamas Šiaulių savivaldybės tarnautojas paleistas į laisvę

Šiaulių apygardos prokuratūra antradienį po apklausos į laisvę paleido piktnaudžiavimu įtariamą Šiaulių savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoją Andrių Androsovą. Tačiau į darbą jis dar kurį laiką negrįš – tarnautojui tą pačią dieną jis buvo pusei metų nušalintas nuo užimamų pareigų.
Šiaulių katedra ir savivaldybė
Šiaulių katedra ir savivaldybė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Jokia kardomoji priemonės jam neskirta. Nėra būtinybės jį suimti. Šiandien teismas nagrinės prašymą dėl nušalinimo nuo pareigų“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gabrielė Gendvilaitė.

Po pietų Šiaulių apylinkės teismas nusprendė A.Androsovą nušalinti nuo užimamų pareigų šešiems mėnesiams. Traktuojama, kad tarnautojas, dirbdamas savivaldybėje, gali daryti įtaką tyrimui.

Kaip skelbta, tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos kelių statybos ir remonto konkursuose Šiaulių regione, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį sulaikė savivaldybės tarnautoją. Jis buvo sulaikytas savo namuose, paskui atvežtas į savivaldybę.

STT pareigūnai taip pat atliko kratas savivaldybėje ir A.Androsovo namuose, pranešė tarnyba.

Įtariama, kad A.Androsovas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnyba ir „Šiaulių plentui“ sudarė išskirtines sąlygas laimėti savivaldybės organizuojamus viešuosius pirkimus.

Tyrimo duomenimis, už tai A.Androsovas iš įmonės gavo daugiau nei 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) turtinės ir kitokios asmeninės naudos sau ir savo artimiesiems.

A.Androsovui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl 2015-2016 metais Šiaulių miesto savivaldybėje vykdytų viešųjų pirkimų.

Daugiau nei 9,5 tūkst. eurų kyšio iš „Šiaulių plento“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą laimėti viešuosius pirkimus, kurių vertė viršija 1,5 mln. eurų, paėmimu įtariamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos skyriaus vedėjas Artūras Aušra. Jo suėmimo terminas rugpjūčio 30 dieną buvo sutrumpintas nuo 2 mėnesių iki 20 dienų.

Kiti įtariamieji – „Šiaulių plento“ generalinis direktorius Juozas Aleksa, įmonės komercijos direktorius Darius Strioga, kurie taip pat buvo sulaikyti dviem mėnesiams, į laisvę jau išleisti. Į laisvę išleistas ir bendrovės „Transalda“ vadovas Viktoras Vachteris, apie kurio suėmimą ir dalyvavimą šioje byloje anksčiau nepranešta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius