-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilietė už kyšio brukimą muitininkui „užsidirbo“ ikiteisminį tyrimą

Vilniaus teritorinės muitinės inspektorius alkoholio kontrabandą gabenusiai Lietuvos pilietei neleido rodyti nepagarbos valstybės tarnybai – už neteisėtą atlygio pareigūnui siūlymą moteriai iškelta baudžiamoji byla.
20 eurų vertės banknotai klastojami dažniausiai
20 eurų vertės banknotas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį šešiasdešimtmetė pilietė L.G. kaip keleivė vykusi lengvuoju „VW“ automobiliu, Medininkų kelio posto pareigūnams teigė, kad neveža prekių, kurias reikėtų deklaruoti muitinei.

Kilus įtarimui, buvo atliktas automobilio detalus muitinis patikrinimas, kurio metu „VW“ salone, bagažinės skyriuje tarp asmeninių daiktų buvo aptiktos slėptos akcizinės prekės – 13 butelių alkoholinių gėrimų įvairiais pavadinimais. Akcizinių prekių vertė – 80 eurų.

Išaiškėjus melui, čia pat, transporto tikrinimo aikštelėje, lietuvė sugalvojo nuo atsakomybės už surastas kontrabandines prekes išsisukti ir ėmė muitinės pareigūną kalbinti „susitarti“. Muitininkas į jokias tokio pobūdžio kalbas nesileido ir moterį įspėjo, kad už tokius siūlymus gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tačiau L.G. išliko atkakli ir siūlymus „tartis“ palydėjo neteisėti jos veiksmai – muitinės pareigūnui į kelnių kišenę ji įbruko 20 eurų.

Už siekį papirkti muitinės inspektorių Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Moteriai surašytas ir Administracinio teisės pažeidimo protokolas už akcizinių prekių gabenimą kontrabandos būdu.

Dėl bandymo papirkti muitinės pareigūną 2015 m. jau pradėti 28 ikiteisminiai tyrimai. Vien rugpjūčio mėn. muitinės pareigūnai užfiksavo 39 neteisėtus pinigų siūlymo atvejus, iš jų 4 atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 straipsnyje. numatytos nusikalstamos veikos (Papirkimas).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius