Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pistoletą ir kvaišalus narkotikų platintojas slėpė spintoje

Birželio 4 d. Šiaulių tardymo izoliatorius priglaudė teisėsaugos pareigūnams gerai pažįstamą 29-erių metų D. P., teigiaman Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai.
Ginklas
Ginklas / Photos.com

Šis vaikinas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnų akiratyje yra jau dešimtmetį. Jis siejamas su organizuotų grupių nusikalstama veikla, jam ne kartą buvo taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą. D. P. yra septynis kartus teistas už vagystes, plėšimus, sukčiavimą  ir seksualinį prievartavimą. Pastarąjį nusikaltimą jis su savo draugeliu padarė 2005 m. birželį. Radviliškio prieigose , grasindami panaudoti fizinį smurtą, jie išprievartavo 16–metę Joniškio rajono gyventoją. Už šį nusikaltimą jis buvo nuteistas 7 metams ir 10 mėnesių nelaisvės. Tačiau Kauno apygardos teismas 2009 metų birželį priėmė sprendimą D. P. iš pataisos namų paleisti lygtinai, neatlikus  bausmės iki pabaigos, t. y. 2013 metų pavasario.

Grįžęs į Šiaulius, jis vėl užsiėmė nešvariais darbeliais, įsitraukė į narkotikų biznį. Birželio 3 d. po intensyvaus keletą mėnesių trūkusio darbo Šiaulių  apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai  D. P, sulaikė, atlikę kratą jo gyvenamojoje vietoje.  Lyros g. esančio buto spintoje buvo  aptiktas plastikinis maišelis su kilogramu baltos birios medžiagos, kuri, įtariama, yra narkotinė ar psichotropinė medžiaga. Toje pat spintoje  rastas ir neteisėtai laikomas  pistoletas „Makarov“ su dėtuve bei joje buvusiais šoviniais. Kitoje vietoje buvo rasta ir plastikinių maišelių kvaišalams pakuoti bei svarstyklės jiems sverti.

Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis ir dėl  neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų bei dėl kitų jo įvykdytų sunkių nusikalstamų veikų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius