-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pjaudamas malkas nusipjovė rankos plaštaką

Šeštadienį, 78 metų Rapolas M., pjaudamas malkas, nusipjovė dešinės rankos plaštaką. Nelaimė įvyko apie 18 val. senolio namuose, Šešuolių seniūnijoje Butkūnų kaime.
Mediena
Mediena / BFL nuotr.
Temos: 2 Plaštaka Malkos

Nežinia kuo viskas būtų pasibaigę, jei vyriškio, iš karto po nelaimės, nebūtų pastebėjęs 23 metų Vaidotas Bareišis. Vaikinas į Butkūnus buvo atvykęs apžiūrėti čia esančios savo sodybos. Vaidotas vilkmerge.lt pasakojo, kad kai pamatė svirduliuojantį ir garsiai dejuojantį kaimyną, pradžioje pagalvojo, kad senolis neblaivus. Tačiau priėjęs arčiau vaikinas pamatė, kad vyriškis be plaštakos, o iš rankos trykšta kraujas, informuoja vilkmerge.lt.

Kaip tik tuo metu į nelaimės vietą pradėjo rinktis kaimo gyventojai. Vaidotas nuo vienos moteriškės nurišo skarelę ir su ja užveržęs ranką, šalia buvusiam draugui liepė laikyti ją iškėlus. Šie vaikino veiksmai padėjo sustabdyti kraujavimą. Dar berišant ranką vaikinas vienai kaimynei liepė iškviesti greitąją pagalbą. Sunkiausia buvo nuspręsti ką daryti su nupjauta plaštaka. Vaidotas, šiuo metu gyvenantis ir dirbantis Vilniuje, skubiai paskambino pažįstamai, sostinėje dirbančiai medikei. Ji vaikinui patarė rankos galūnę įdėti tarp ledų, jei jų nerastų – į šaldymo kamerą, o jei ir tos galimybės nebūtų, tada plaštaką įdėti į maišelį ir laikyti šaltame vandenyje.

Vaidotas taip ir padarė, nes nei ledukų, nei šaldymo kameros greitai rasti nepavyko.Netrukus atvyko ir greitoji pagalba. Pasak medikų, ryžtingi jaunuolio veiksmai išgelbėjo senolio gyvybę. iš Ukmergės ligoninės Rapolas M. pervežtas gydytis į Vilniaus universiteto ligoninės Centro filialą. Mūsų žiniomis vyriškiui Vilniuje buvo atlikta operacija, šiuo metu jis gydomas reanimacijos skyriuje.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius