Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungėje išnarpliota paini pasikėsinimo nužudyti istorija

Nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų pabaigoje. Jo tirti kibo ir Klaipėdos, ir Plungės pareigūnų pajėgos. Istorijoje įsipainioję ne kartą į policijos akiratį patekę asmenys.
Plungėje išnarpliota paini pasikėsinimo nužudyti istorija
Plungėje išnarpliota paini pasikėsinimo nužudyti istorija / Policijos nuotr.

2013 m. gruodžio mėn. pradžioje į Plungės rajono savivaldybės ligoninę atvežtas 1969 metais gimęs Plungės miesto gyventojas. Nustatyta, kad jam padarytas sunkus ir gyvybei pavojingas durtinis – pjautinis sužalojimas širdies srityje bei durtinė – pjautinė žaizda kairės rankos alkūnės srityje.

Plungiškis atsisakė bendradarbiauti su policijos pareigūnais, o vėliau tyrimo metu paaiškino, kad susižalojo pats.

Teisėsaugininkai nustatė, kad nukentėjusysis yra gerai žinomas vietiniams tyrėjams ir uostamiesčio ONTB pareigūnams. Jis Lietuvoje ir Vokietijoje buvo teistas už vagystes, kaltinamas kontrabanda, Plungės rajono apylinkės teismo nuteistas už piktybinį chuliganizmą, 2012 metais Islandijoje teistas už narkotinių (psichotropinių) medžiagų gamybą.

1998, 1999 bei 2002 metais jam taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Kompleksiniais tyrimo veiksmais policijos pareigūnai siekė ne tik nustatyti nusikaltimą įvykdžiusius asmenis, bet ir užkirsti kelią galimam tolesniam su organizuotu nusikalstamumu susijusių asmenų santykių aiškinimuisi.

Nukentėjusysis buvo užpultas ir sužalotas dienos metu po to, kai išėjo iš sporto salės ir savo apie 85 000 Lt vertės automobiliu „BMW 730“ ketino važiuoti namo.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai nustatė, kad nukentėjusysis buvo užpultas ir sužalotas dienos metu po to, kai išėjo iš sporto salės ir savo apie 85 000 Lt vertės automobiliu „BMW 730“ ketino važiuoti namo. Jam užpuolikas dūrė peiliu į krutinę.

Teisėsaugininkai spėja, kad įtariamieji rengėsi pagrobti ir aukos automobilį, nusikaltimo priežastimi galimai tapo nukentėjusiojo negrąžinti pinigai. Užpuoliko bendrininkas buvo šalia – jis stebėjo aplinką, be to, įtariama, jog jis būtų vairavęs pagrotą automobilį.

Įtariamieji neįgyvendino savo kėslų, nes nukentėjusysis pabėgo iš įvykio vietos su automobilio rakteliais. Turima duomenų, kad iškart po nusikaltimo įtariamieji išvyko iš Lietuvos.

Surinkę įkalčius, pareigūnai sulaikė sunkiu sveikatos sutrikdymu ir pasikėsinimu pagrobti didelės vertės automobilį įtariamus asmenis.

Pranešimai apie įtarimus įteikti 1971 m. gimusiam, Prancūzijoje už disponavimą suklastotu dokumentu teistam, iš Plungės kilusiam klaipėdiečiui ir jo bendrininkui – 1986 m. gimusiam, už vagystes, plėšimus bei kūno sužalojimą teistam Plungės miesto gyventojui. Abu su organizuotu nusikalstamumu siejami įtariamieji suimti.

VIDEO: Atskleistas pasikėsinimas nužudyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius