Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungiškio garažuose – ir kontrabandiniai rūkalai, ir naminukės fabrikėlis (nuotraukos)

Šiaulių rinktinės pasieniečiams įkliuvo kontrabandinius rūkalus dideliais kiekiais gabenantis ir sandėliuojantis plungiškis. Jo garaže Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai aptiko ir įrangos, skirtos naminei degtinei gaminti.
Pasieniečių radiniai
Pasieniečių radiniai / VSAT nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį Šiaulių rinktinės  pasieniečiai gavo informacijos, kad į Plungę gali būti gabenamas didelis kontrabandinis baltarusiškų cigarečių krovinys.

Pasieniečiai Plungėje patikrino į vieną garažų kooperatyvo kiemą atvykusį taksi automobilį Ford Galaxy. Jį vairavo keturiasdešimtmetis šio miesto gyventojas.

Transporto priemonės bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko 6 260 pakelių cigarečių „Premier 7“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Su įkalčiais sučiuptas vyras pasieniečiams iškart prisipažino, kad viename garažų yra saugomas didelis kiekis kontrabandinių rūkalų.

Patikrinę nurodytą garažą, pasieniečiai jame aptiko 12 400 pakelių baltarusiškų cigarečių „Premier 7“, „Fest“ ir „Queen Menthol“ su baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Priremtas įrodymų plungiškis pasieniečiams prasitarė ir dar apie vieną neteisėtą veiką. Paaiškėjo, kad tame pačiame garažų kooperatyve vyriškis naudojasi garažu, kuriame įrengtas naminės degtinės fabrikėlis.

Operatyvininkai iškrėtė ir šį garažą. Jame aptikta įvairaus tūrio talpyklų, kuriose buvo išpilstyta 480 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą. Čia pat rasta nelegalių svaigalų gaminimo bei filtravimo įranga bei įvairios kvapiosios esencijos. Jos, manoma, naudojamos gaminant nelegalius svaigalus.

Plungiškį pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę. Už padarytas nusikalstamas veikas vyrui gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Visi rasti daiktai ir automobilis Ford Galaxy laikinai saugomi Šiaulių rinktinėje.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą.

Šio VSAT padalinio pareigūnai, analizuodami informaciją apie pastaruoju metu užkardytas panašias nusikalstamas veikas, pastebi, kad Šiaurės ir Vidurio Lietuvoje tokių nusikaltimų ekonomikai mastas vis didėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius