Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 15min.lt publikacijos – policijos tyrimas dėl terorizmo kurstymo Jurbarke ir Tauragėje

Jurbarko policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo kurstymo. Praėjusią savaitę miesto gyventojus papiktino du rusiškai kalbėję vyrai, kurie ragino kovoti su Lietuvos valstybe, JAV, NATO ir Europos Sąjunga. Tai jau ne pirmas toks tyrimas, kurio centre atsidūrė Šiaulių radikalas Žilvinas Razminas ir jo bendražygiai.
Šiauliuose gyvenantis radikalas Žilvinas Razminas.
Šiauliuose gyvenantis radikalas Žilvinas Razminas.

Antradienį, po to, kai portalas 15min.lt pranešė apie agresyvią propagandinę akciją Jurbarke ir Tauragėje, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo kurstymo.

Įtarimai kol kas nėra pareikšti, tačiau Jurbarko rajono policijos komisariatas apklausė liudininkus, kurie matė, kaip praėjusį šeštadienį Tauragės ir Jurbarko mietuose nepažįstami rusiškai kalbėję vyrai dalino propagandinius lapelius. Juose buvo raginama burtis į pasipriešinimo grupes ir kovoti su Lietuvos valstybe.

„Lietuva jau 25 metus yra administruojama JAV kolaborantų, kurių pagrindinis tikslas yra asmeninė nauda įsiteigimas okupantams“, – rašoma su kalbos klaidomis surašytose agitacijose.

Teigiama, kad Lietuvos narystė Europos Sąjungoje yra naudinga tik grupelei „liberal-kapitalistinių nusikaltėlių“. Todėl raginama vieningai stoti į kovą su „okupantais“.

15min.lt skaitytojo nuotr./Tokius propagandinius lapelius savo pašto dėžutėse rado Tauragės gyventojai.
15min.lt skaitytojo nuotr./Tokius propagandinius lapelius savo pašto dėžutėse rado Tauragės gyventojai.

Agresyvi propaganda buvo dalinama Jurbarko centre esančioje Dariaus ir Girėno gatvėje, prie savivaldybės pastato. Taip pat – prie Nemuno gatvėje esančio turgaus. Tauragėje tokius lapelius nepažįstamieji dalino miesto centre. 

Agitacijos buvo mėtomos į Tauragės ir Jurbarko daugiabučiuose esančias pašto dėžutes.

Per pastaruosius mėnesius tai jau ne pirmas atvejis, kai radikalo Ž.Razmino bendražygiai tokiu būdu skleidžia antivakarietišką propagandą. Spalio 5 dieną panašius lapelius savo pašto dėžutėse rado panevėžiečiai

Šiuo metu Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas taip pat atlieka ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo kurstymo.

Šaltinių teigimu, panevėžiečiai pareigūnai paprašė kolegų iš Šiaulių apklausti liudininkus ir įtariamąjį Ž.Razminą. Tada bus priimtas sprendimas dėl tolimesnių veiksmų tyrime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius