Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 24 /17:40

Per avariją kelyje Pagėgiai–Klaipėda prispaustas policijos automobilyje žuvo pareigūnas

Šiandien 13.55 val. Bendrajame pagalbos centre (BPC) bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Pagėgių sav., kelio Pagėgiai–Klaipėda pradžioje (3 km), įvyko eismo įvykis. Po avarijos automobilyje liko prispaustas žmogus. Paaiškėjo, kad į avariją pateko policijos tarnybinis automobilis. Žuvus Pagėgių komisariato tyrėjui Tomui Srūgiui, užuojautą pareiškė policijos generalinis komisaras.
Avarijos metu žuvęs pareigūnas Tomas Srugys
Avarijos metu žuvęs pareigūnas Tomas Srūgys / 15min nuotr.

Į įvykio vietą išsiųstos Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pagėgių priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, rašoma operatyviai antradienio popietę paviešintame BPC Klaipėdos skyriaus vyresniosios specialistės pranešime.

Per avariją žuvo pareigūnas. Tarnybinis patrulių automobilis važiavo Pagėgių link, kai į jį kaktomuša atsitrenkė mikroautobusas, lenkęs sunkvežimį.

Į avariją patekęs tarnybinis automobilis „Škoda“ priklauso Tauragės apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Krovininis „Mercedes-Benz“ mikroautobusas yra paženklintas firmos „Skubių siuntų tarnyba“ (SST) logotipais.

Vilkiko vairuotojas, važiavęs Šilutės kryptimi, pamatė priešpriešiais su švyturėliais atskubančią policiją.

Yra ir per šią avariją sužalotų žmonių.

Kaktomuša buvo neišvengiama?

Kaip pasakojo liudininkai, avarija vyko žaibiškai ir dramatiškai. Vilkiko vairuotojas, važiavęs Šilutės kryptimi, pamatė priešpriešiais su švyturėliais atskubančią policiją. Sunkvežimio vairuotojas stabdė ir traukėsi į kelkraštį, kaip to reikalauja KET.

Iš paskos skubėjusiam „Mercedes“ autobusiuko nepatyrusiam vairuotojui (gimusiam 1996 m.) tai tapo staigmena. Jis stabdė per vėlai ir sparnu kliudė puspriekabės galą. Matyt, nenorėdamas į ją įsirėžti, siuntų mikroautobuso vairuotojas metėsi kairėn, į priešpriešinę juostą, kur kaip tik važiavo policija.

Pareigūnui toks manevras buvo visiškai netikėtas ir išvengti kaktomušos fiziškai nebebuvo šanso.

Žuvęs pareigūnas – vienas geriausių Tauragės apskrityje

„Netekome savo šeimos nario, visos policijos bendruomenės vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą Tomo artimiesiems“, – Policijos departamento (PD) pranešime cituojamas generalinis komisaras Linas Pernavas.

Lietuvos policijos nuotr./Tomas Srugys
Lietuvos policijos nuotr./Tomas Srūgys

Tai jau 34-as policijos pareigūnas, žuvęs tarnybos metu, atgavus Nepriklausomybę.

Netrukus atskleista, kad eismo įvykyje žuvęs policininkas yra Tomas Srūgys – vienas geriausių Tauragės apskr. VPK pareigūnų, ne kartą laimėjęs geriausiųjų konkursą.

T.Srūgys, gimęs 1982 m. vasario 16 d., -nevedęs, jo tarnybos stažas – 11 m. 11 mėn., tarnybinių nuobaudų neturėjo, ne kartą skatintas už gerus darbo rezultatus.

Tomas buvo vienas geriausių Tauragės apskr. policijos pareigūnų, 2016 m. nugalėjęs geriausio Tauragės apskrities viešosios policijos pareigūno konkurse ir atstovavęs savo apskritį respublikiniame konkurse, rašoma Policijos departamento pranešime spaudai.

Eismo įvykio metu sužeistas tyrėjas Darius Pleskevičius (gimęs 1973 m. ), tarnybos stažas – 22 m. Eismo įvykio metu pareigūnui lūžo šonkauliai ir pradurtas plautis, jis paguldytas į ligoninę.

Siuntų mikroautobuso vairuotojas patyrė kojos sužalojimus (lūžis), jis paguldytas į ligoninę.

Iš karto po nelaimės į įvykio vietą išsiųsti policijos psichologai, kurie bendravo su žuvusiojo artimaisiais, susitiko su Pagėgių policijos komisariato pareigūnais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, pirminiais duomenimis, eismo įvykio dalyviai buvo blaivūs.

Trečiadienį į Pagėgius vyksta policijos generalinis komisaras. L.Pernavas ligoninėje aplankys sužalotą pareigūną, susitiks su komisariato vadovais ir kolektyvu.

Vyko dėl išdaužto lango

PD pranešime rašoma, kad pirminiais duomenimis, Pagėgių sav., kelyje Pagėgiai–Klaipėda, likus iki Pagėgių 2-3 km, skubių siuntų tarnybos mikroautobusas, vairuojamas vyro (gimusio 1996 m.), lenkdamas kelkraštyje sustojusį sunkvežimį, kuris sustojo praleisti su švyturėliais priešpriešiais atvažiuojančio tarnybinio policijos automobilio, kliudė sunkvežimio galinę dalį, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su tarnybiniu automobiliu „Škoda Yeti“.

Pareigūnai važiavo į iškvietimą Pagėgių gimnazijoje, kur mokinys išdaužė lango stiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius