-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po avarijos Panevėžyje tyčia sudeginto BMW istorija: pareigūnai rado mįslės raktą

Nustatytas automobilį tyčia padegęs vyras. Paaiškėjo, kad trisdešimtmetis Panevėžio rajone sudaužė tėvo mašiną, o neradęs jos įvykio vietoje, kažkodėl nutarė policijos saugotą BMW sudeginti.
Įvykio vietoje
Asociatyvinė iliustracija: sudegęs BMW automobilis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė asmenį, praėjusią savaitę automobilių aikštelėje padegusį automobilį BMW.

Vasario 15 d. Panevėžio r., Daukniūnų k., pareigūnai rado po techninio eismo įvykio paliktą automobilį „BMW 530“. Prie automobilio neradus savininko ar vairuotojo, teko iškviesti specialiąją techniką ir transporto priemonę pristatyti į saugomą automobilių aikštelę Smėlynės g., Panevėžyje. 23.30 val. aikštelės sargas pastebėjo, kad minėtas automobilis, kuris į aikštelę buvo pristatytas vos prieš valandą, dega. Užgesinus gaisrą, nustatyta, kad transporto priemonė buvo padegta. 

Pareigūnai, atlikdami visus reikalingus tyrimus ir tikrindami visas įmanomas versijas, nustatė, kad po techninio eismo įvykio likimo valiai paliktas automobilis priklauso pusamžiui panevėžiečiui, tačiau juo naudojasi jo sūnus, gimęs 1984 m.

Įtariama, kad 30-metis, vairuodamas minėtą automobilį, jo nesuvaldė ir atsitrenkė į tvorą.

Norėdamas išvengti atsakomybės, jis automobiliu pasišalino iš įvykio vietos. Supykęs, kad automobilio nebėra ten, kur jį buvo palikęs, vyras surado aikštelę, kurioje saugoma transporto priemonė, ir ją padegė.   

1984 m. gimusiam vyrui pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. („Turto sunaikinimas ar sugadinimas“) 2 d., kuri numato, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius