Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 03 /18:58

Po avarijos Vilniuje iš benzinvežio išsiliejo 6 tonos dyzelino, ant kojų sukeltos Vilniaus specialiosios tarnybos, buvo paralyžiuotas eismas Savanorių prospekte

Vilniaus specialiosios tarnybos trečiadienį buvo sukeltos ant kojų, gavus pranešimą, jog iš benzinvežio teka dyzelinas. Paaiškėjo, kad per avariją buvo prakirsta benzinvežio cisterna, į aplinką išsiliejo apie 6 t dyzelino. Dalis teršalų pateko į Nerį.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešimą apie incidentą ugniagesiai gavo apie 15.03 val., policija – apie 15.06 val. Pareigūnams buvo pranešta, kad Savanorių pr. gale, priešais kalną iš benzinvežio teka degalai. Kai kurių pranešėjų teigimu – degalai tekėti pradėjo benzinvežiui susidūrus su kitu sunkvežimiu.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo nusiųsti policijos patruliai ir ugniagesiai gelbėtojai.

Policija sustabdė eismą Savanorių pr. atkarpoje greta incidento vietos.

Pirminiais duomenimis, pranešimų apie nukentėjusius žmones kol kas negauta.

Papildyta 15.46 val.: Dėl avarijos transporto eismas Savanorių pr. visiškai sustojo. Automobiliai užkimšo visas tris eismo juostas.

Į incidento vietą atvyko ir aplinkos apsaugos specialistai, civilinės saugos darbuotojai.

Pasak gelbėtojų, dyzelinas liejosi iš prakirstos cisternos, jis beveik visas išbėgo. Išbėgęs dyzelinas jau skaičiuojamas tonomis, tačiau tikslūs skaičiai bus žinomi vėliau.

Papildyta 15.55 val.: Ugniagesiai redakcijai pranešė, kad, pirminiais duomenimis, iš benzinvežio ištekėjo apie 6 t dyzelino. Iš viso benzinvežis gabeno apie 20 t degalų.

Pasak gelbėtojų, cisterna suskirstyta sekcijomis. Per avariją buvo pažeista viena cisternos sekcija. Iš jos dyzelinas ir išsiliejo.

Papildyta 16.11 val.: Pamažu aiškėja avarijos aplinkybės. Pasak liudininkų, pirma eismo juosta važiavęs vilkikas ties pėsčiųjų perėja sustojo praleisti per gatvę ėjusio pėsčiojo. Iš paskos važiavusio benzinvežio vairuotojas, pamatęs, kad nespės sustoti, savo sunkiasvorį automobilį staigiai nukreipė į antrą eismo juostą.

Benzinvežio kabina sėkmingai išvairavo į gretimą eismo juostą. Tuo tarpu cisterna kliudė pirmo vilkiko priekabą. Priekaboms susikabinus, cisternoje buvo pramušta maždaug kumščio dydžio skylė, per ją dyzelinas ir išsiliejo.

Per incidentą benzinvežis dar kliudė trečioje eismo juostoje buvusį automobilį BMW.

Tuo tarpu pėsčiajam sėkmingai pavyko pereiti gatvę, jis nenukentėjo.

Papildyta 16.22 val.: Tuo metu, kai įvyko avarija, smarkiai lijo. Ugniagesiai įvykio vietoje stengėsi apsaugoti lietaus kanalizaciją, kad teršalai nepatektų į netoliese esančią Nerį. Nepaisant to, dalis dyzelino jau pateko į upę. Prie jos nuskubėjo ugniagesių narai, jie ruošiasi statyti bonines užtvaras, turinčias sulaikyti teršalus.

Dėl avarijos sustojus eismui Savanorių pr., sustojo ir visi troleibusai bei autobusai. Dešimtys viešojo transporto keleivių, išlipę iš troleibusų ar autobusų, savo kelionės tikslą bandė pasiekti pėsčiomis. Dauguma jų pliaupiant smarkiam lietui netrukus kiaurai permirko.

Papildyta 17.56 val.: Apie 17.50 val. policija ties avarijos vieta jau buvo atlaisvinusi antrą ir trečią eismo juotas. Pirma eismo juosta vis dar užimta, įvykio vietoje vis  dar dirba specialistai.

Papildyta 18.58 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje redakcija sužinojo, kad į Nerį patekusius degalus stabdyti bando jungtinės Vilniaus ir Kauno gelbėtojų pajėgos. Teršalų dėmė jau nutolo nuo sostinės, artėja prie Kernavės.

„Statysime bonines užtvaras ir stabdysime teršalus", – trečiadienio vakarą redakcijai sakė ugniagesiai.

Stabdyti teršalus gelbėtojai planuoja ties Veršionių tiltu (Vilniaus r.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius