Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po baisaus močiutės pranešimo apie pedofilų orgiją Lazdijuose – kruopštus tyrimas

Sulaukusi pareiškimo apie išžagintas 11 ir 14 metų mergaites, Lazdijų rajono policija suskubo sulaikyti du įtariamuosius ir pareikšti jiems įtarimus, tačiau galimai įvykdyto nusikaltimo aplinkybės dar išlieka miglotos. Tačiau tai – tik laiko klausimas: ekspertų išvados ir tardytojų metodai, tikėtina, netrukus padės nustatyti tiesą.
Šeštadienį prie Generalinės prokuratūros pastato Vilniuje vėl renkasi galimą pedofilijos skandalą smerkiantys ir Drąsių Kedį palaikantys žmonės.
Asociatyvinė iliustracija: akcija prieš pedofiliją / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Alytaus apskrities policijos Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė trečiadienį 15min teigė, kad pastaruoju metu buvo atliekami itin intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Abiems sulaikytiems vyriškiams (gim. 1979 m. ir gim. 1975 m.) jau pareikšti įtarimai, po visų pirminių apklausų bus sprendžiama, ar yra pagrindas kreiptis į teismą dėl leidimo laikyti juos ilgiau nei 48 valandas.

Savo ruožtu medikai jau apžiūrėjo galimai nukentėjusias mergaites (gim. 2005 m. ir gim. 2002 m.), o ekspertams duota užduotis ištirti iš jų paimtus mėginius.

Kaip jau skelbė 15min, intensyvaus ir kruopštaus tyrimo teisėsauga ėmėsi išvakarėse, kai birželio 7 d. apie 19 val. 30 min. į Alytaus apskrities VPK kreipėsi moteris (gim. 1958 m.), kuri pareiškė, kad birželio 3–7 d. Lazdijuose, bute, jos anūkes išžagino vyriškis.

Vienas iš sulaikytųjų – mergaičių tėvas. Teigiama, kad dukros pas jį pastaruoju metu gyveno bendrabučio tipo daugiabutyje Lazdijuose. Neoficialiomis žiniomis, mergaičių motina yra emigravusi, o vaikus prižiūri jos močiutė, kurį ir pranešė apie jų patirtą seksualinę prievartą.

Baudžiamojo kodekso 149 straipsnis „Išžaginimas“ numato griežtesnę atsakomybę, jei prievartaujamas asmuo yra nepilnametis. Jei mažametis – bausmė už pedofiiją dar drastiškesnė.

Tas, kas išžagino nepilnametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų. O tas, kas išžagino mažametį asmenį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo penkerių iki penkiolikos metų, rašoma kodekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius