Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 22 /10:29

Po beprotiškų „Hyundai“ gaudynių Vilniuje – ilgi metai nelaisvės plėšikui A.Bitiukovui

Su pagrobta mašina į dideles gaudynes Vilniaus gatvėse įsivėlęs Aleksandras Bitiukovas laisvės neteko 4 metams ir 6 mėnesiams.
Aleksandras Bitiukovas
Aleksandras Bitiukovas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienio rytą paskelbė nuosprendį Aleksandrui Bitiukovui, kuris pernai liepos 19 dieną neblaivus įsivėlė į dideles gaudynes. Jis taranavo policijos automobilį, o prieš tai degalinėje sumušė moterį, iš jos pagrobtu automobiliu ir bėgo nuo policijos.

VIDEO: Nufilmuota, kaip beprotišku greičiu sostinės policija gaudė iš moters atimtą „Hyundai“

A.Bitiukovas pripažintas kaltu, jam paskirta griežta laisvės atėmimo bausmė.

Teisėjas Olegas Zaicevas paskelbė, kad 35 metų Aleksandrui Bitiukovui tai jau devintas nuosprendis.

Anksčiau jis buvo teistas už vagystes, turto sugadinimą. Į laisvę jis išėjo pernai vasarį, atlikęs 2014 metais jam skirtą bausmę. Po keturių mėnesių laisvėje jis įvykdė naują nusikaltimą – užpuolė moterį ir smurtaudamas atėmė automobilį.

„Manau, kad bausmė gana griežta. Ačiū Dievui, kad labai sunkių pasekmių dėl šių nusikaltimų nekilo. Teismas supranta, kokį stresą patyrė moterys, kai jas netikėtai užpuolė tvirto sudėjimo vyras. Stresas ir išgąstis didžiulis. Dėl to priteista neturtinė žala“, – sakė teisėjas O.Zaicevas.

Vienai moteriai teismas priteisė 3 tūkst. eurų atlyginimą, kitai – 4 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą. Nuteistasis taip pat turės sumokėti 4,2 tūkst. eurų už sulaužytus degalinės vartelius ir 2,5 tūkst. eurų bendrovei „Lietuvos draudimas“.

Nagrinėjant bylą konstatuota, kad vyras per trumpą laiką įvykdė labai įžūlius nusikaltimus, jų metu buvo smurtauta prieš moteris. Vyras anksčiau buvo teistas aštuonis kartus, o keturis naujus nusikaltimus įvykdė praėjus vos pusmečiui, kai buvo paleistas iš pataisos namų.

Bylos duomenimis, 2016 metų birželį A.Bitiukovas Pavasario gatvėje, Riešėje, užpuolė moterį. Pribėgęs iš nugaros prie moters, pradėjo ją smaugti, sudavė apie dešimt smūgių į įvairias kūno vietas. Paskui iš moters rankų išplėšė užvedimo raktą, juo užvedė 15,9 tūkst. eurų vertės mašiną „Volkswagen Jetta“ ir nuvažiavo šia mašina.

Vėliau 2016 liepos 19 dieną jis užpuolė dar vieną moterį. Mašinų plovykloje prie „Statoil“ degalinės Baltupio gatvėje jis sugriebė už rankos „Hyundai“ vairuotojai. Sudavęs jai į galvą stikliniu buteliu ir išplėšęs iš jos raktus, vyras išvažiavo išlauždamas vartus.

Kai jį su pagrobta apie 7 tūkst. eurų vertės mašina Kalvarijų ir Žygimantų gatvių sankryžoje bandė sučiupti policija, A.Bitiukovas jiems pasipriešino. Kai patruliai pareikalavo likti ir nejudėti pagrobtame automobilyje, vyras siekė suduoti kumščiu patruliui. Šis pasilenkė ir smūgio išvengė.

„Buvau apsvaigęs nuo tablečių ir alkoholio. Kad miegoti būti geriau, tai išgėriau tablečių“, – yra sakęs kaltinamasis.

Siekdamas palengvinti savo padėtį, teismo proceso metu A.Bitiukovas yra viešai atsiprašęs nukentėjusiųjų: „Noriu atsiprašyti visų, kam suteikiau skausmo.“

Per plėšimus moterys patyrė galvos, rankų sužalojimus, medikai siuvo žaizdas. Riešėje per apiplėšimą farmacijos kompanijoje atsakingas pareigas ėjusiai moteriai buvo subjaurotas veidas. Byloje rašoma, kad nukentėjusioji dėl to patyrė nepatogumų darbe, taip pat bendraudama su užsienio partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius