Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po cheminio incidento Apeliaciniame teisme užterštas liko tik vienas kabinetas

Penktadienį vykusios sumaišties Lietuvos apeliaciniame teisme pėdsakų liko ir pirmadienį. Sostinėje veikiančio teismo darbas nėra sutrikdytas, tačiau vieną Civilinių bylų raštinės kabinetą vis dar bandoma tirti ir vėdinti.
Įvykio vietoje
Kabinetas, kuriame užfiksuotas chemikalų nuotėkis, vis dar lieka uždarytas. / LApT nuotr.

Lietuvos apeliacinio teismo atstovė Vilma Budėnienė pirmadienį 15min informavo, kad šiuo metu uždaryta ne visa Civilinių bylų raštinė, o tik tas kabinetas, kuriame buvo saugomos dėžės su reagentais. (Civilinių bylų raštinė – 4 kabinetai, tad uždarytas tik vienas iš jų). Kad tame kabinete laikinai dirbti negalima – nurodė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

„Kol negausime Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rezultatų dėl paimtų oro mėginių (kad jie atitinka normą), tol kabinetas bus uždarytas. Pirmuosius rezultatus jie žadėjo šiandien“, – pranešė teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene.

Dviejų darbuotojų, dirbusių tame kabinete, darbo vietos laikinai yra perkeltos į kitus kabinetus. Darbas dėl to nesutriko.

Pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų nurodymus, kabinetas yra nuolat vėdinamas, įskaitant savaitgalį. Jokių papildomų priemonių nenurodyta imtis.

Kaip penktadienį skelbė 15min, sumaištis Apeliaciniame teisme kilo prieš vidurdienį, kuomet darbuotojai pajuto neįprastą nemalonų kvapą. Paaiškėjo, kad prie vienos civilinės bylos kaip įkaltis buvo pridėtas indas su cheminiais reagentais, kuris išsisandarino. Pastatą nedelsiant apgulė specialiosios tarnybos, gelbėtojai ir visuomenės sveikatos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius