Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po eilinės vagystės klaipėdietis širsta: parašytas pareiškimas, bet pasiekti tyrėją – neįmanoma

Į vieną uostamiesčio prekybos centrą nusitaikę vagišiai per keletą mėnesių įsibrovė ir apvogė tris parduotuves. Nusikaltėlių padarytas nuostolis iš viso siekia daugiau nei 10 tūkst. eurų, o 15min skaitytojas stebisi, kodėl dar nerastas nė vienas įtariamasis. Tuo tarpu policijos atstovė tikina, kad tyrimai vyksta pakankamai sklandžiai.
Gruodžio mėnesį Paryžiaus Komunos g. 25A įvykusios vagystės vietoje
Gruodžio mėnesį Paryžiaus Komunos g. 25A įvykusios vagystės vietoje / 15min skaitytojo nuotr.

Kaip pranešė 15min skaitytojas, Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos g. 25A esančiame prekybos centre per tris mėnesius nuo vagių nukentėjo trijų parduotuvių savininkai.

„Policijai parašyti pareiškimai, susisiekti su tyrėjais neįmanoma, nes neatsako į skambučius, į policijos komisariatą, kuris randasi Kauno g., patekti neįmanoma – sėdi užsibarikadavę“, – sakė 15min skaitytojas.

15min aiškinosi, kaip iš tiesų klostosi mįslingų vagysčių tyrimai bei kodėl nukentėjusysis galėjo susidurti su sunkumais, norėdamas pasiekti tyrėjus.

Neprireikė nė rakto

Klaipėdos apskrities policijos Komunikacijos grupės atstovė Andromeda Grauslienė patikino, kad visų minėtų vagysčių tyrimai vyksta pakankamai sklandžiai.

Policijos duomenimis, ilgapirščių akiratyje atsidūrusios parduotuvės yra įsikūrusios viena šalia kitos. Rugsėjo 12 d. buvo gautas pranešimas, jog vienoje iš prekybos centro parduotuvių įvyko vagystė.

Kriminalistų dėmesį iškart patraukė faktas, jog į parduotuvę nusikaltėliai pateko nepalikdami jokių įsilaužimo žymių. Kasos aparatą vagys atidarė taip pat be didesnių sunkumų, kadangi stalčiuje buvo paliktas raktas. Iš jo vidaus bei atskirai buvusios metalinės dėžutės tąkart pavogta 3719,95 eurų.

„Tyrėja patvirtino, jog apklaustas tiek įmonės savininkas, tiek parduotuvės pardavėja, abiejų pirštų atspaudai ir DNR paimti bei perduoti ekspertams tirti, taip pat paimtas vaizdo įrašas iš greta esančios parduotuvės filmavimo kamerų“, – 15min informavo Klaipėdos apskrities policijos Komunikacijos grupės vyr. specialistė Andromeda Grauslienė.

Tuo pačiu adresu, rugsėjo 29 d., išlaužus durų užraktą buvo įsilaužta į kitą parduotuvę, iš kurios pavogta pinigų bei automobilių detalės.

Parduotuvės savininkas įsibrovėlių padarytą nuostolį įvertino 5624 eurais. Įmonės atstovas tyrėjų apklaustas, pripažintas nukentėjusiuoju.

Mėnesiai tylos

Kelis mėnesius atrodė, jog vagystės liovėsi, tačiau gruodžio 3 d. policijos pareigūnai sulaukė pranešimo apie dar vieną vagystę P. Komunos g. 25A.

Išdaužę parduotuvės vitrininį langą, vagys pateko į vidų ir pavogė kasos aparatą su pinigais. Kiek grynųjų buvo jo viduje nėra žinoma, tačiau nuostolis siekia apie 2000 eurų.

„Su byla dirbanti tyrėja patvirtino, jog gruodžio 3 d. pareigūnai buvo nuvykę į įvykio vietą, taip pat tyrėja du kartus (12.02, 12.05) buvo susitikusi su nukentėjusiuoju, jis apklaustas“, – sakė A.Grauslienė.

Po pastarojo įvykio 15min skaitytojas piktinosi, kad šios vagystės nesiliauja ir dėl to kaltino policijos pareigūnus. Neva jie neatsako į skambučius, o panorėjus patekti į Kauno gatvėje esantį Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą to padaryti neįmanoma.

Tyrėjui buvo laisvadienis?

Anot A.Grauslienės, taip galėjo atsitikti dėl kelių paprastų priežasčių, dėl kurių nederėtų nerimauti dėl tyrimo eigos.

„Kai kurie tyrėjai dirba nuo 8 iki 17 val., kiti dirba pamaininiu darbo grafiku ir nukentėjusysis greičiausiai skambino tą dieną, kai tyrėjui buvo laisva diena. Tokiu atveju asmuo tiesiog turėtų arba paskambinti kitą dieną, arba kreiptis į skyriaus viršininką ir visa norima informacija bus suteikta“, – sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė.

O bet kuriam klaipėdiečiui ar miesto svečiui norint patekti į Klaipėdos apskrities policijos komisariatą policijos atstovė pataria susitarti su tyrėju dėl susitikimo laiko. To nepadarius tektų kreiptis tiesiai į komisariatų budėtojų dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius