-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po FNTT Marijampolės skyriaus tyrimo prieš teismą stos septyni kaltinamieji

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Marijampolės apskrities skyrius kartu su Marijampolės rajono apylinkės prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame klaipėdietės 48-erių metų O. Z., 42-metės N. A. ir R. A., Klaipėdoje gyvenantis 48-erių R. S. ir šakiečiai 38-erių N. N., 45-erių S. U. bei 43-erių A. M. įtariami sukčiavimu mokesčių srityje, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų klastojimu.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Kaip teigiama FNTT pranešime, Šakių rajono apylinkės teismui perduotoje 24 tomų baudžiamojoje byloje surinkti duomenys, kad šių septynių asmenų suburta organizuota grupė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei pusės milijono litų mokesčių.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad 4 Klaipėdoje ir Vilniuje registruotos, tačiau jokios veiklos nevykdančios bendrovės išrašydavo PVM sąskaitas faktūras klaipėdietės O. Z. vadovaujamai bendrovei. Nustatyta, kad bendra suklastotuose dokumentuose nurodyta sandorių suma buvo beveik 3 milijonai litų. Sąskaitose faktūrose buvo pateikiami duomenys apie neva įsigyjamas reklamos paslaugas, automobilių detales, statybos ir remonto darbus. Po to, klastodama sutartis, sąmatas, darbų priėmimo aktus, PVM sąskaitas faktūras, kasos pajamų orderius, O. Z. bendrovė tas pačias neegzistuojančias prekes ar paslaugas parduodavo šakiečių N. N., A. M. ir klaipėdiečio R. S. vadovaujamoms bendrovėms ir įmonėms.

FNTT Marijampolės apskrities skyriaus tyrėjai atskleidė, kad septynių asmenų grupuotė į valstybės biudžetą nesumokėjo 355 904 litų pridėtinės vertės mokesčio ir 202 923 litų pelno mokesčio.
Už įvykdytas nusikalstamas veikas kaltinamiesiems gresia maksimali baudžiamoji atsakomybė, numatyta Baudžiamajame kodekse – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius