-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po gaudynių ir šūvių Alytuje pareigūnui konstatuotas kaklo raiščių plyšimas

Lazdijų rajone keli patrulių ekipažai vaikėsi jiems nestojusį vogtą automobilį. Per incidentą apdaužytas policijos automobilis „VW Passat“, ir smarkiai sužeistas vienas pareigūnas. Bėglys visiškai blaivus. Sulaikyti ir „ant zekso“ stovėję „šukeriai“. Persekiojant „Mercedes Benz“ pareigūnai buvo pasiekę 212 km/h greitį.

Sausio 24-osios rytas Alytaus apskrities pareigūnams buvo įtemptas. Lazdijų rajone keli patrulių ekipažai vaikėsi jiems nestojusį vogtą automobilį.

Įvykio metu nukentėjęs pareigūnas, dėl patirtų sužalojimų guldomas į Alytaus ligoninę. Medikai pareigūnui diagnozavo kaklo raiščių plyšimą.

Alytaus AVPK nuotr./Trileris Alytuje: policija su šūviais gaudė vogtą automobilį ir „šukerius“
Alytaus AVPK nuotr./Trileris Alytuje: policija su šūviais gaudė vogtą automobilį ir „šukerius“

Per incidentą apdaužytas policijos automobilis „VW Passat“, sužeistas vienas pareigūnas. Bėglys visiškai blaivus. Sulaikyti ir tie, kurie talkininkavo automobilio vagystėje – „šukeriais“ vadinami stebėtojai.

Lietuvos policijos duomenimis, per metus užregistruojama apie 5000 pasipriešinimų policijos pareigūnams.

9.22 val. Lazdijų rajone, Seirijų miestelio ribose, policijos patrulių ekipažui stabdomas nestojo automobilis „Mercedes Benz“, su vokiškais numeriais.

Jo vairuotojas padidino greitį ir nurūko Mankūnų kaimo link. Tame pačiame kaime, Paplentės gatvėje, tarnybiniu policijos automobiliu „VW Passat“ pareigūnai užblokavo kelią persekiojamam automobiliui, tačiau „Mercedes Benz“ vairuotojas neišsigando ir trenkėsi į tarnybinį automobilį.

Iš tarnybinio automobilio išlipęs Kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis į orą iššovė tris įspėjamuosius šūvius, bet ir tai nesustabdė bėglio, jis nestabdė vairuojamo automobilio, partrenkė patrulį ant kapoto ir taip jį vežė kelis metrus.

Nukritęs ant žemės sužeistas pareigūnas keletu šūvių į automobilio ratus bandė priverstinai sustabdyti automobilį, tačiau nepavyko.

Nukritęs ant žemės sužeistas pareigūnas keletu šūvių į automobilio ratus bandė priverstinai sustabdyti automobilį, tačiau nepavyko.

Šešių Alytaus, Lazdijų ir Druskininkų policijos ekipažų persekiojamas „Mercedes Benz“ paspruko. Buvo nuspręsta prašyti pasieniečių sraigtasparnio pagalbos.

Jam nespėjus pakilti, 10.20 val. Lazdijų r., Seiliūnų kaimo miške Druskininkų policijos komisariato patrulių ekipažas surado automobilį, bet paieškos tuo nesibaigė, nes iš automobilio buvo pasišalinęs vairuotojas. Jo paieškoms buvo iškviesti Alytaus apskrities policijos kinologai su šunimis.

10.49 val. Seiliūnų kaime, raistuose, sulaikytas 34 metų „Mercedes Benz“ vairuotojas. Bėglys, ne kartą teistas, Biržų rajono gyventojas, prisipažino, kad iš užsienio parvarinėjo vogtą automobilį, o jį lydėjo vadinami „šukeriai“. Juos taip pat pavyko sulaikyti.

Du „Hyundai“ markės automobiliu bėglį lydėjusius asmenis sulaikė ant kapoto parblokštas ir toliau tarnybą tęsęs vyriausiasis patrulis. 35-erių ir 42-ejų metų vyriškiai sulaikyti ir pristatyti į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Su „Mercedes Benz“ vairuotoju bendrauja policijos pareigūnai. Persekiojimo metu sužeistas pareigūnas kreipėsi į medikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius