Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po įtarimų dėl avarijos P.Gražulio „Lexus“ pastebėtas servise: politikas nepamena, ar buferio įbrėžimas senas

Po ilgojo savaitgalio Seimo narys Petras Gražulis mėgina atsikratyti įtarimų sukėlus eismo įvykį ir pasišalinus iš avarijos vietos. Sąmokslo teorijomis antradienį apaugo ir faktas, kad politiko automobilis antradienį nuo ryto pastebėtas prie firminio „Lexus“ serviso. Vairuotojui teko aiškintis apie įbrėžimą ant galinio buferio, kurį, kaip pats sako, su padidinamuoju stiklu gal ir galima pastebėti.
Petro Gražulio „Lexus“
Petro Gražulio „Lexus“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

P.Gražulis antradienį prasitarė, kad jau buvo sudvejojęs, ar varyti šįryt savo automobilį į servisą. Vis dėlto vairuotojas nutarė savo planų nekeisti, nes planiniam tepalų keitimui ir elektronikos diagnostikai buvo užsirašęs iš anksto.

„Sutapimas“, – kad mašina atsitiktinai atsidūrė meistrų rankose kitą rytą po galimo eismo įvykio, tikino politikas.

Transporto priemonę iš arti galėjo apžiūrėti ir žurnalistai.

Buvo akivaizdu, kad galinis buferis nėra nei nuiminėtas, nei dažytas, tačiau jis valytas ir tikrintas.

„Turiu mašinoje skudurėlį, bandžiau pavalyti ir pažiūrėti, kur čia ta avarija“, – sakė P.Gražulis.

Vienoje vietoje ant buferio matyti šioks toks kosmetinis defektas su įdubimu, šalia šios vietos – tarsi nubraukta sprindžio ilgio linija.

„Neatsimenu“, – kartojo P.Gražulis, kamantinėjamas, ar tai seno, ar naujo eismo įvykio žymė.

Kaip skelbė 15min, P.Gražulis nedidelės avarijos sukėlimu įtariamas nuo pirmadienio ryto, kai sostinės Gynėjų gatvėje manevravo šalia užeigos „Submarinas“ ir esą atsirėmė į juodos spalvos „Opel Astra“ automobilį, jį šiek tiek apgadindamas.

P.Gražulis pasakojo, kad šiuo „Lexus“ automobiliu naudojasi maždaug penkerius metus. Politikas sakė, kad „mašina ne ką tik iš salono paimta“, todėl kosmetinių defektų yra ir ant kitų kėbulo vietų, pavyzdžiui, vairuotojo durelių.

Pačiam P.Gražuliui atrodo mažai tikėtina, kad jis nepajuto kontakto: „Veikia ir parktronikai, ir galinio vaizdo kamera...“

Vairuotojas neatmetė galimybės, kad kelios žymės ant buferio galėjo atsirasti pirmadienį. Tačiau pačiam P.Gražuliui atrodo mažai tikėtina, kad jis nepajuto kontakto. „Veikia ir parktronikai, ir galinio vaizdo kamera, nelabai įsivaizduoju, kad būčiau galėjęs atsiremti“, – sakė vairuotojas.

„Lexus“ serviso aikštelėje automobilio savininkas antradienį žurnalistams rodė, kaip veika šio automobilio pagalbinės sistemos. Vairuotojas drąsiai važiavo stovinčio visureigio link iki tol, kol tarp transporto priemonių likdavo vos pusės sprindžio tarpelis.

P.Gražulis taip pat kartojo, kad jokio tikslo bėgti iš avarijos vietos neturėjo, juolab turi tiek civilinės atsakomybės, tiek kasko draudimus. Politikas džiaugiasi, kad sulaukęs žiniasklaidos skambučių susiprato savo iniciatyva pasitikrinti blaivumą. Vairuotojas teigia, kad duomenis apie tai, jog alkoholio matuoklis, praėjus maždaug valandai nuo jo išvykimo iš Vilniaus, parodė tik nulius, turi Birštono policininkai.

VIDEO: Petras Gražulis aiškinasi dėl įtarimų gegužės 1-ąją sukėlus eismo įvykį ir pasišalinus iš avarijos vietos

Kaip skelbė BNS, antradienį Vilniaus policijos atstovai pranešė, kad dėl galimai P.Gražulio sukelto eismo įvykio aplinkybių tyrimą atlieka ir sostinės pareigūnai.

Jei bus nustatyta, kad P.Gražulis Gynėjų g. tikrai sukėlė nedidelę avariją, iš kurios pasišalino, politikas pasirengęs už tai „sumokėti“. Tačiau baisios sankcijos – vairuotojo pažymėjimo atėmimo, P.Gražulis tikisi išvengti, nes avarijos nepastebėjo ir jokio noro sąmoningai pabėgti iš įvykio vietos jis neturėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius