Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Joninių savaitgalio į Vaikų globos namus pateko girtų Ukmergės rajono gyventojų be priežiūros paliktas kūdikis

Birželio 22–24 d. Ukmergės rajono policijos pareigūnams buvo darbingos. Policininkai didesnį dėmesį skyrė viešosios tvarkos užtikrinimui bei saugaus eismo priežiūrai, ypač netrūko su alkoholiu susijusių nusikaltimų.
Namai, kuriuose rastas neprižiūrėtas kūdikis
Namai, kuriuose rastas neprižiūrėtas kūdikis / Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Alkoholis

Sustiprintą patruliavimą rajone užtikrino 6 policijos ekipažai – 16 pareigūnų.

Pareigūnai pastebėjo, kad prie vairo drąsiai sėdo išgėrę asmenys, neturintys teisės vairuoti. Tokie drąsuoliai per Jonines policijos pareigūnams įkliuvo net penki: vienas mieste, kiti kaimuose. Taip pat neblaivus prie vairo buvo sulaikytas ir motorolerio vairuotojas. Šiems pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.  

Birželio 23-iosios vakare buvo sulaikyti trys neblaivūs nepilnamečiai. Apie 21 val. 50 min. šešiolikmetis ir dvi penkiolikmetės viešoje vietoje vartojo alkoholinius gėrimus. Vaikinui nustatytas 0,97 prom. girtumas, merginoms – 0,95 prom. ir 0,3 prom. Šešiolikmečiui ir penkiolikmečių tėvams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Naktį, jau po vidurnakčio, du paauglius pareigūnai pastebėjo mieste. Jie buvo sulaikyti ir pristatyti tėvams. Jaunuoliai aiškino, kad neva ėjo į degalinę nusipirkti valgyti. Vienas jų, trylikametis, yra įrašytas į policiją dominančių vaikų sąrašą. Šešiolikmetis į policijos akiratį pateko pirmą kartą.

Birželio 24-osios vakarą policijos pareigūnus pasiekė pagalbos skambutis iš Veprių. Buvo prašoma nuraminti konfliktuojančius sutuoktinius, niekaip negalinčius pabaigti švęsti Joninių. Nuvykus vaizdas šokiravo. Smurtautojas buvo jau visiškai ramus – įmigęs tokiu miegu, kad pažadinti jo pareigūnams nepavyko. Auka sunkiai orientavosi ir vos buvo galima susikalbėti. Į alkoholio matuoklį moteris pripūtė 4,08 promilės. Sujauktame nešvariame būste mėtėsi vaikiški daiktai, sauskelnės... ir vos mėnesio kūdikis. Į namus užsuko dar du neblaivūs asmenys su naminės buteliu.

Neblaivi motina buvo pristatyta į policijos įstaigą, o kūdikis ir minėtoje šeimoje augantis 10-metis berniukas nuvežti į Vaikų globos namus. Informacija perduota savivaldybės Vaiko teisių skyriaus  darbuotojams.

Namai, kuriuose rastas apleistas kūdikis.
Namai, kuriuose rastas apleistas kūdikis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius