Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 23 /11:54

Po kraupaus merginos išžaginimo ir sudeginimo 22 metų Deividui Antanaičiui ir 33 metų Juliui Jokubaičiui teismas leido taikyti griežčiausią kardomąją priemonę

Rezonansinę žmogžudystę tirianti Panevėžio apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą dėl griežčiausių kardomųjų priemonių dviem įtariamiesiems skyrimo. Panevėžio miesto apylinkės teismas pirmadienį priešpiet leido laikyti įtariamuosius Julių Jokubaitį ir Deividą Antanaitį suimtus tris mėnesius. Ikiteisminio tyrimo metu jau paaiškėjo daugelis kraupaus nusikaltimo aplinkybių.
Nusikaltimo vietoje
Nusikaltimo vietoje / TV3 nuotr.

Papildyta 10.50 val.: Panevėžio miesto apylinkės teismas pirmadienį leido trims mėnesiams suimti 22 metų Deividą Antanaitį, įtariamą moksleivės nužudymu, slepiant kitą sunkų nusikaltimą (išžaginimą).

Kitą įtariamąją – 33 metų Julių Jokubaitį – prokuratūra irgi prašė leisti laikyti suimtą tris mėnesius. Pastarąjį prašymą teismas irgi tenkino.

Dėl kardomosios priemonės skyrimo trečiam sulaikytajam (Juliaus broliui, kuriam priklauso sudegintas automobilis VW) bus sprendžiama vėliau.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Julius Jokubaitis.

Pradžia. Pirmadienio rytą portalas 15min.lt Panevėžio apygardos prokuratūroje sužinojo, kad pareigūnai jau yra pasirengę kreiptis į teismą dėl griežčiausių kardomųjų priemonių skyrimo dviem asmenims, įtariamiems kraupiu visą Lietuvą sukrėtusiu nusikaltimu.

Šeštadienio rytą Panevėžio rajone buvo pagrobta, išžaginta ir mašinos bagažinėje sudeginta nepilnametė.

Savaitgalį dėl šio nusikaltimo buvo sulaikyti trys įtariamieji.

15min.lt žiniomis, bylą tiriantys prokurorai prašo teismo leisti laikyti du įtariamuosius suimtus maksimaliai ilgai – tris mėnesius.

Dėl trečiojo įtariamojo į Panevėžio miesto apylinkės teismą gali būti kreipiamasi vėliau.

Pirmasis posėdis teisme Panevėžyje dėl kardomosios priemonės vienam iš įtariamųjų rengiamas pirmadienį 10 val., antrasis po pusvalandžio. Abu įtariamuosius ginkluoti konvojaus pareigūnai į teismo rūmus atvežė kiek anksčiau. Neoficialiai teigiama, kad vyrai kaltės kratosi.

 
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Deividas A. Panevėžio teisme
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įtariamasis Deividas Antanaitis.

Beje, žiniasklaidos atstovai teismo prieigas ir koridorius buvo apgulę jau nuo pat ankstyvo ryto.

Kaip jau skelbė 15min.lt, šeštadienį apie 8.14 val. Panevėžio rajono ugniagesiai buvo iškviesti į Velžio seniūniją, Keravos kaimą. Čia greta sodų bendrijos liepsnojo automobilis „VW Passat“.

Atskubėję ugniagesiai automobilį užgesino. Apžiūrinėdami sudegusią mašiną, apie 8.40 val., gelbėtojai atidarė bagažinę ir joje aptiko kraupų radinį – sudegusio žmogaus kūną.

Paaiškėjo, kad pagrobta 17-metė iš bagažinės kelis sykius skambino telefonu 112 į Bendrąjį pagalbos centrą, teigė esanti išžaginta ir baiminosi būti nuskandinta.

Tą patį rytą pareigūnai sulaikė dėl šio nusikaltimo įtariamus panevėžiečius Julių Jokubaitį (gim. 1980 m.) ir Deividą Antanaitį (gim. 1991 m.), o netrukus policijai įkliuvo ir Juliaus jaunesnis brolis A.J. (gim. 1992 m.).

Įsitempė ar įsėdo pati?

Tyrėjų duomenimis, lemtingą naktį Julius ir Deividas pramogavo naktiniame klube, vėliau linksmybes pratęsė. Teigiama, kad vyrai ne tik vartojo alkoholį, bet ir svaiginosi vartodami kvaišalus.

Paryčiais jie sėdo į Juliaus brolio automobilį VW – važiuoti nusipirkti kebabų. Pagal tyrimo medžiagą, septyniolikmetę auką vyrai pamatė tiesiog gatvėje. Dar aiškinamasi, ar moksleivė pati sutiko būti pavėžėta, ar į automobilį buvo įtempta per jėgą.

Manoma, kad nusikaltėliai nuvežė auką į nuošalesnę vietą ir išžagino. Po to nukentėjusioji buvo vežama bagažinėje. Merginos pokalbis su BPC darbuotoju nutrūko jai užsiminus, kad užuodžia dūmus.

Manoma, kad nusikaltėliai nuvežė auką į nuošalesnę vietą ir išžagino. Po to nukentėjusioji buvo vežama bagažinėje. Merginos pokalbis su BPC darbuotoju nutrūko jai užsiminus, kad užuodžia dūmus.

Gresia 20 metų kalėjimo

Baudžiamasis kodeksas už itin žiaurų nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos. 

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, šis visuomenę sukrėtęs žiaurus nusikaltimas susijęs su seksualine prievarta prieš nepilnametę.

Nusikaltimas tiriamas intensyviai, siekiama nustatyti visas aplinkybes, kad būtų galima perduoti bylą teismui ir nusikaltusieji sulauktų įstatymų numatytos baudžiamosios atsakomybės, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės pirmadienį priešpiet išplatintame pranešime.

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai organizuoja ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio rajone įvykdyto žiauraus nusikaltimo. Ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų veikų atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įtariama, kad šeštadienį rytą padegto automobilio bagažinėje „VW Passat" rastas kūnas galėjo būti įvykdyto kito nusikaltimo auka – seksualinę prievartą patyrusi septyniolikmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius