Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po Lilo ir Innomine koncerto „Siemens“ arenoje nufilmuotos žiaurios muštynės sudomino policiją

Internete buvo paviešinta filmuota medžiaga, kokios trumpos, bet žiaurios muštynės kilo po Lilo ir Innomine koncerto „Siemens“ arenoje Vilniuje. Sostinės policija, gavusi nukentėjusiojo pareiškimą, dėl šio smurtinio konflikto iškėlė baudžiamąją bylą.
Vaikinas krito be sąmonės
Vaikinas krito be sąmonės / Kadras iš filmuotos medžiagos

Paskutinis akordas po Lilo ir Innomine koncerto, lapkričio pabaigoje sudrebinusio Vilniaus „Siemens“ areną, turėtų nuskambėti sostinės policininkų instrumentais.

Pareigūnams liko užduotis išsiaiškinti, kas pamėgino apkartinti populiarumo sulaukusį renginį šiurkščiais ir kai kam skausmingais chuliganiškais išpuoliais.

Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate 15min ketvirtadienį sužinojo, kad yra pradėtas tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 284-ąjį straipsnį dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tyrimo duomenimis, lapkričio 26 dienos šeštadienio vakarą „Siemens“ arenoje Vilniuje reperiai Lilas ir Innomine surengė grandiozinį koncertą, į kurį susirinko apie 10 000 žiūrovų. Tarp jų buvo visokių, bet iš esmės renginys praėjo sklandžiai ir saugiai. Juolab už tvarką arenos viduje buvo atsakinga saugos tarnyba.

Tačiau jau po koncerto, dėl kol kas nežinomų priežasčių, arenos koridoriuje (fojė) kilo aršus konfliktas. Jo kulminacija užfiksuota liudininko filmuotoje medžiagoje, kuri tapo svarbiu bylos įkalčiu. Šis vaizdo įrašas išplito socialiniuose tinkluose.

Nufilmuota, kaip vienas iš muštynių dalyvių vienu galingu smūgiu tiesiog nokautuoja kitą vaikiną, kurį aplink arenos koloną vaikėsi trečias konflikto dalyvis. Įrašas nutrūksta, kai neatsitokėjęs nukentėjusysis be sąmonės ženklų dar guli ant grindų.

VIDEO: Muštynės Lilo ir Innomine koncerte Vilniuje

Policijos tyrimas dėl šio sumušimo nebuvo pradėtas, nes pareigūnai neturėjo pareiškimo.

Kai vieną dieną nukentėjusysis asmeniškai kreipėsi į policiją dėl patirtos skriaudos, tyrėjai ėmėsi darbo.

Jei iškelta baudžiamoji byla pasieks teismą, būsimiems kaltinamiesiems grėstų minėtame BK straipsnyje numatytos sankcijos.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kai byla nagrinėjama teisme, nukentėjusysis turi teisę pareikšti ir civilinį ieškinį dėl patirtų žalų atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius