Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po neramumų Panevėžio kavinėje dziudo trenerio V.Klimašausko bičiulis nuo policijos pabėgo greitu automobiliu

Panevėžio dziudo federacijos vadovas Vidas Klimašauskas po vaišių kavinėje atsidūrė policijoje, o jo bičiulis nuo pareigūnų paspruko greitu automobiliu „Saab 9-5“.
„Saab“ logotipas
„Saab“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Panevėžietis naujienų portalo 15min.lt skaitytojas, nenorintis skelbti pavardės, informavo: „Ketvirtadienio vakarą, apie 23 val., po išgertuvių Kranto g. 12 esančioje kavinėje žymus Panevėžio dziudo treneris, Dziudo federacijos vadovas Vidas Klimašauskas visiškai nebesiorentuojantis erdvėje buvo išvežtas su policijos palyda.

Prieš tai kartu su juo girtavęs daugmaž 40 metų, apie 180 cm ūgio, sportiško sudėjimo asmuo, sukėlęs apsistumdymą (muštynėmis tai pavadinti gal būtų per stipru) kavinėje, svirduliuodamas sėdo į tamsiai mėlynos spalvos automobilį „Saab“ (valst. nr. DRK 748), manevruodamas kliudė šalia stovintį automobilį „Peugeot“ ir pasišalino iš įvykio vietos, vos nepartrenkęs kelių kelią pastoti bandančių žmonių. Mieste vyko automobilio gaudynės, bet vairuotojas sugebėjo pasprukti nuo policijos, dideliu greičiu išvažiavęs iš miesto Kauno kryptimi.“

Po šio incidento likę kompanijos dalyviai greitai išsiskirstė. Apie šį eismo įvykį operatyviai buvo pranešta policijai.

Naujienų portalo informatorius dar pridūrė: „Sklinda gandai, kad sabą vairavo teisėsaugos institucijų darbuotojas.“

Nustatė 1,76 promilės girtumą

15min.lt žurnalistams Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) patvirtino, jog V.Klimašauskas užsitraukė pareigūnų nemalonę, o prie kavinės yra užfiksuota techninė avarija bei pabėgimas iš įvykio vietos.

V.Klimašauskas buvo pristatytas į Panevėžio miesto komisariatą, Dziudo meistrui nustatytas 1,76 promilės alkoholio girtumas.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Policija užmiesčio kelyje
Policija užmiesčio kelyje

Vyriškis apklaustas ir paleistas namo, tačiau jam įteiktas šaukimas išsiblaivius dar sykį atvykti į komisariatą.

Pareigūnai dar nenusprendė, ar administracinio teisės pažeidimo protokolas jam bus surašytas tik už pasirodymą girtam viešoje vietoje, ar už rimtesnius nusižengimus. Beje, Kaune gimęs 54 metų V.Klimašauskas prieš trejus metus pagal Darbo partijos sąrašą kandidatavo į Panevėžio miesto tarybą.

Bėglį vijosi apie 20 kilometrų

Panevėžio apskrities VPK atstovai taip pat patvirtino, jog patruliams nepavyko pasivyti bėglio su „Saab“. Pareigūnai vijosi automobilį apie 20 kilometrų, iki Ramygalos miestelio Panevėžio rajone.

15min.lt žiniomis, patruliams šiuo atveju teko pripažinti, kad jų tarnybinis automobilis nebuvo toks greitas kaip bėglio.

Pareigūnai pagal 2001-ųjų laidos „Saab 9-5“ numerius išsiaiškino, kad vairuotojas spruko nuspėjama kryptimi –  mašinos savininkas M.J. (gimęs 1963 m.) registruotas Kaune.

Panevėžio apskrities VPK pareigūnai tęsia praėjusios nakties įvykių tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius