Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skrydžio į sieną kretingiškis atsisveikins su taksisto darbu

Kretingiškis taksistas, kiaurai pervažiavęs „Maximos“ sieną ir atsidūręs parduotuvės konservų skyriuje, neteks darbo. Vyras teisinosi buvęs pervargęs, nes dvi paras dirbo be poilsio.
Taksi automobilis „Seat Alhambra“ kiaurai per sieną įskrido į parduotuvės „Maxima“ vidų ir atsidūrė konservuotų daržovių skyriuje.
Taksi automobilis „Seat Alhambra“ kiaurai per sieną įskrido į parduotuvės „Maxima“ vidų ir atsidūrė konservuotų daržovių skyriuje. / „Pajūrio naujienų“ nuotr.

„Nutrauksime su juo sutartį“, – pirmadienį „Pajūrio naujienoms“ sakė bendrovės „Galipėja“ vadovas Vytautas Andrijaitis, kalbėdamas apie naktį iš šeštadienio į sekmadienį visą šalį sujaudinusį įvykį – Arūno Numgaudžio vairuojamas taksi automobilis „Seat Alhambra“ rėžėsi į „Maximą“ ir kiaurai perskrodęs sieną atsidūrė parduotuvės viduje.

A. Numgaudis nėra bendrovės „Galipėja“ darbuotojas – jis, kaip ir kiti taksistai, dirba pagal verslo liudijimą ir nuo pavasario yra sudaręs sutartį su „Galipėja“, kuri teikia dispečerio paslaugas. Tačiau V. Andrijaitis nenusiteikęs toleruoti situacijos, kad „Galipėjos“ vardu naudotųsi taksistas, kurio vairavimas kelia abejonių.

Kas atsitiko, kad A. Numgaudžio automobilis nestabdydamas rėžėsi į prekybos centro sieną – iki šiol yra paslaptis. Pats A. Numgaudis tai paaiškinti spaudai atsisakė.

Nustebino pats save

A. Numgaudžio automobilis apie 1 val. nakties pajudėjo iš taksi stovėjimo aikštelės Rotušės aikštėje, nes gavo iškvietimą vykti pas klientus. Tačiau išvažiuodamas iš aikštės jis nepasuko nei kairėn, nei dešinėn – spaudė tiesiai, „Maximos“ kiemo kryptimi.

Automobilio „Seat Alhambra“ nesustabdė nė bordiūras – peršokęs jį, rėžėsi į prekybos centro sieną, tiksliau – į kampą, kuris yra atsikišęs į kiemo pusę. Perskrosdamas sieną ir nuversdamas stelažus su konservuotomis daržovėmis, automobilis atsidūrė prekybos centro salėje.

Įvykio liudininkai „Pajūrio naujienoms“ pasakojo, kad pagelbėti kolegai iš karto atskubėjo kitas taksistas – jis A. Numgaudžiui padėjo išlipti iš automobilio ir išlįsti laukan pro sienoje likusią skylę. Laimei, A. Numgaudis, kuris buvo prisisegęs diržą, liko sveikas. Manoma, kad jam pasisekė, nes automobilis pataikė įvažiuoti per tarpą tarp sijų, o ne atsitrenkė į jas.

Tai buvo aiškiai matyti, kai ugniagesiai pašalino grėsmingai kabančius metalo lakštus, kurie trukdė mašiną ištempti iš parduotuvės, policijos pareigūnams saugiai dirbti vietoje.

Liudininkų teigimu, A. Numgaudis iš karto nesusivokė, kas nutiko, ir kalbėjo nesąmones. Paskui pamatęs automobilį, įvažiavusį į prekybos centrą, nusistebėjo: „Juk tai mano mašina“. Kai susirinkę žmonės pradėjo sakyti, kad jis pats ją ir vairavęs, A. Numgaudis dar labiau suglumo. Iš karto buvo patikrintas A. Numgaudžio blaivumas – alkoholio matuoklis parodė nulius. Vyras buvo pristatytas į medicinos įstaigą, tačiau patikrinus sveikatos būklę, jis netrukus sugrįžo į įvykio vietą ir pasakė, kad jam nustatytas tik pakilęs kraujospūdis.

Tuomet, spaudžiamas klausimų, A. Numgaudis papasakojo esąs dvi paras be miego, nes dirbo, yra pervargęs.

Turėjo poilsio dienų

V. Andrijaitis „Pajūrio naujienoms“ teigė, kad A. Numgaudis dirbo lapkričio 2, 8, 10, 14 ir 16 dienomis. „O nuo 19 dienos iki šio šeštadienio jis visai nebuvo pasirodęs. Apskritai jis vengdavo darbo naktimis, savaitgaliais. Šį šeštadienį darbą jis pradėjo 9 val., o per pietus pasakė dispečerei, kad važiuoja namo pamiegoti, ir tik po kelių valandų sugrįžo į darbą. Tad kalbos apie pervargimą negali būti“, – teigė V. Andrijaitis.

Jis teigė, kad taksi vairuotojai patys kontroliuoja savo poilsio ir darbo režimą, tačiau visi jie yra pasirašę, kad, būdami neblaivūs ir pavargę, už vairo nesės. „Bet kurią akimirką taksistas gali pranešti dispečerei, kad jaučiasi pavargęs, ir važiuoti namo“, – teigė V.Andrijaitis.

Ant A. Numgaudžio vairuoto automobilio puikuojasi „Kretingos ekipažo“ reklama, tačiau Alvydas Milieška, kurio įmonė šitaip reklamuojama, teigė su įvykiu neturįs nieko bendra. „Mūsų garažai yra šalia ir aš labiau su jo tėvu pabendraudavau. Arūnas geranoriškai sutiko ant savo mašinos užsiklijuoti mūsų reklamą – tik tiek, tačiau mūsų įmonėje jis nedirbo, vairuotojo paslaugų iš jo neprašėme“, – teigė A. Milieška, kurio įmonė užsiima keleivių vežimu į Rygos, Kauno bei Vilniaus oro uostus, jūrų uostus ir iš jų.

„Pajūrio naujienų“ kalbinti transporto paslaugomis užsiimantys žmonės, prašę neviešinti pavardžių, pasakojo, kad A. Numgaudis seniau dirbęs mikroautobuso vairuotoju, tačiau jis sukeldavęs problemų, nes ne visada pasirodydavo darbe. Kolegos numanydavo, kad jam galėjo kliudyti pomėgis išgerti.

Versiją vertina skeptiškai

„Svarbiausia – kad nesužeisti žmonės, – atsiduso V. Andrijaitis, kuriam baisu pagalvoti, kokia tragedija galėjo pasibaigti šis įvykis. – Buvau atvažiavęs į vietą. Esu matęs daugybę avarijų ir suprantu, kad mašina nuvažiuoja nuo kelio dėl slidžios dangos ar kitos objektyvios priežasties. Tačiau šitam atvejui nėra pateisinimo. Jeigu vairuotojas nemato, kur vairuoti, jis negali toliau dirbti šio darbo. Juk tai tragedija. Suprantu, jam didelis stresas, bet mano nuomonė tokia.“ Po įvykio pasigirdo ir skeptiškų nuomonių – kaip vairuotojas, vos išvažiavęs iš aikštės, galėjo spėti užmigti? Dažniausiai miegas akis lipina ilgame kelyje, kur vairavimas yra monotoniškas. „Medicinos įstaigos paprašėme suteikti informacijos, ar vairuotojo elgesį galėjo nulemti kokie nors sveikatos sutrikimai. Lauksime išvadų“, – Kretingos rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio viršininkas Ričardas Kačinas tikisi, kad pavyks atsakyti į visus klausimus. Kretingos psichikos sveikatos centro direktorė Inna Viršilienė teigė, kad nuovargis daro įtaką kognityvinėms, arba pažinimo, funkcijoms: sulėtėja mąstymas, atmintis, suvokimas, dėmesys. „Be to, esant nuovargiui, žmogų ima erzinti daug dirgiklių ir nebesugebama iš jų išsirinkti esmės – kas yra svarbu, ties kuo susikoncentruoti. Nuovargis veikia ir koordinaciją, žmogus gali patirti ir būseną, kai miegama „atmerktomis akimis“, – paaiškino I. Viršilienė, patvirtinusi, kad visgi dažniau vairuotojai užmiega ilgoje kelionėje.

Nuostoliai dar skaičiuojami

Iki šiol A.Numgaudis yra baustas už keletą Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tačiau tarp jų nėra vairavimo išgėrus. Paskutinįkart – mažiau negu prieš metus jis viršijo greitį.

R.Kačino teigimu, už šį atvejį, kai automobilis rėžėsi į „Maximą“, vairuotojui gresia 100-200 Lt bauda arba vairuotojo teisių atėmimas 3-6 mėn.

Automobilis, kuris registruotas ne A.Numgaudžio vardu, buvo apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Bendrovės „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė teigė, kad kol kas per įvykį patirti nuostoliai dar yra skaičiuojami. „Įprastai parduotuvė darbą pradeda 7.30 val., tačiau dėl įvykio ji buvo atidaryta 13.30 val. Reikėjo ne tik sutvarkyti aplinką, surinkti sudaužytas ir apgadintas prekes, jas utilizuoti, tačiau visų svarbiausia – įvertinti pastato būklę. Išsikvietėme statybos ekspertus, kurie apžiūrėjo pastatą ir turėjo atsakyti į klausimą, ar jį saugu eksploatuoti. Tik gavę jų leidimą, vėl atidarėme parduotuvę“, – kalbėjo R. Saulytė.

Anot jos, šiuo metu yra padidinta parduotuvės apsauga, stengiamasi kuo greičiau užtaisyti sugadintą parduotuvės sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius