Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po sojų miltų maišais – tūkstančiai pakelių kontrabandinių rūkalų

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sausio 15-ąją Kybartų kelio poste sulaikė Rusijos piliečio vairuojamą vilkiką. Jo puspriekabėje, tarp oficialiai deklaruoto sojų miltų krovinio, aptiktas ir slaptas krovinys – beveik 75 tūkst. eurų vertės kontrabandinių rūkalų siunta.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės nuotr.

Sekmadienio popietę, apie 16 val., iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs vairuotojas V. K. muitinės pareigūnams teigė gabenantis sojų miltų krovinį ir muitiniam įforminimui pateikė iš pažiūros tvarkingus dokumentus. Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė neramus ir kiek nervingas vairuotojo elgesys.

Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Patikrinę vilkiką mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai įsitikino, kad jų įtarimai pagrįsti – tarp gabenamo krovinio maišų buvo prislapstyta ir dėžių su kontrabandiniais rūkalais.

Iš paslėptų dėžių muitininkai ištraukė 30 tūkst. pakelių cigarečių „New Line NL“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 75 tūkst. eurų, pasakojama Kauno teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Ramunės Nagelienės parengtame ir antradienį paviešintame pranešime.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (BK 199 str. 1 d.) ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199-2 str. 1 d.). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius