Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sprogimo Jonavoje iš namo liko griuvėsių krūva (nuotraukos)

Vėlų pirmadienio vakarą Jonavoje esančiame nuosavame name nugriaudėjęs sprogimas ir žaibiškai kilęs gaisras be pastogės paliko penkių asmenų šeimą.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Grigalevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Sprogimas

Pirmadienį apie 22.50 val. Gėlių gatvėje gyvenančius jonaviečius prižadino galingas sprogimas.

„Buvau jau prisnūdęs, kai išgirdau trenksmą. Pasikėlęs žaliuzes pamačiau, kad kaimynų sienos nebėra. Tada puoliau skambinti ugniagesiams“, – pasakojo kaimynystėje gyvenantis Darius Petrošius.

Prieš sprogimą 64-ojo Gėlių gatvės namo šeimininkai buvo jau sumigę. Didžiulio trenksmo prižadinti Irutė Vaitonienė ir Vytas Jurgilas iškart puolė gelbėti savo vaikų – 27 metų kalbos negalią turinčio sūnaus ir devynerių bei dešimties metų dukrų.

„Pradėjo lubos kristi ant galvos, šokome gelbėti mergaičių, jas ištraukėme iš po lentų ir išnešėme į lauką. Sūnų radome jau lauke visą apdegusį“, – kraupius vėlaus pirmadienio vakaro įvykius bandė prisiminti V.Jurgilas.

Visa šeimos nariai į lauką išbėgo basi, vilkėdami tik apatinius drabužius. Greitai prie degančio namo susirinkę kaimynai nelaimėliams atnešė šiltų drabužių ir avalynės. Užsiliepsnojęs namas, anot jo šeimininkų, supleškėjo per 7 minutes. Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai jonaviečių turto išgelbėti nesuspėjo.

Gaisro metu rimtesnių sužalojimų patyrė tik 27 metų neįgalus vyras. Jis dėl veido, rankų ir kojų nudegimų buvo paguldytas į ligoninę. V.Jurgilas, paklaustas, dėl ko galėjo nugriaudėti sprogimas, tik gūžtelėjo pečiais: „Mes tikrai nežinome.“

Spėjama, kad nelaimę galėjo sukelti sprogęs šildymo katilas arba nutekėjusios dujos. Tikslias išvadas pateiks tyrimą atliekantys specialistai.

„Kur dabar glausimės? Nežinau. Mes daugiau nieko neturime, tai buvo visas mūsų turtas. Gal savivaldybė kokį būstą skirs. Kol kas apsistosime pas gimines“, – drebančiu balsu kalbėjo I.Vaitonienė.

Moteris pasakojo, jog prieš savaitę su vyru ir artimaisiais baigė įrengti antrąjį namo aukštą, kuriame buvo atžaloms skirti kambariai. Be pastogės likusi šeima artimiausiu metu planavo savo turtą apsidrausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius