Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sprogimo Kauno pirmajame forte – masinės kratos

Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai, tiriantys I-ajame forte įvykusį sprogimą, per kurį 9 metų mergaitei nutraukta pėda, atlieka kratas. Pas ką ir kodėl atliekamos kratos, kriminalistai nelinkę atskleisti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

„Tiriamos kelios įvykio versijos, todėl šiuo metu atliekamos kratos daugelyje vietų. Kas forto teritorijoje išmetė buteliukus su sprogstamąją medžiaga ir kodėl tai padarė, šiuo momentu dar negalime pasakyti“, – naujienų portalui lrytas.lt penktadienio vakarą sakė Kauno rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus vyriausioji tyrėja Audronė Gecevičienė.

Kriminalistai įtaria, jog buteliukus su sprogstamąja medžiaga forto teritorijoje galėjo palikti joje dažasvydį žaidę asmenys, kai kurių struktūrų atstovai arba savos gamybos sprogstamuosius užtaisus išbandę jaunuoliai.

„Šio įvykio tyrimui skiriamas didžiulis dėmesys, jame dalyvauja didžioji mūsų pareigūnų dalis. Yra iškeltos kelios versijos, tačiau teigti, jog buteliukai su sprogstamąja medžiaga forto teritorijoje buvo išmėtyti specialiai, siekiant, kad įvyktų nelaimė, šiuo metu tikrai nenorėčiau“, – sakė Kauno rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Eugenijus Pocius.

Penktadienį iki vėlumos gausios kriminalinės policijos pareigūnų pajėgos dirbo ir kituose Kauno fortuose. Juose ieškota panašių buteliukų, kuriuose gali būti sprogstamųjų medžiagų.

Dėl sprogimo I-ajame Kauno forte policijos pareigūnų buvo kelis kartus apklaustas jo teritorijoje gyvenantis benamis, pravarde „Buratinas“. Ar šis asmuo yra vienas įtariamųjų, kriminalistai nepanoro komentuoti. Aišku tik tiek, jog šis asmuo išardė ir į metalo laužo supirktuvę pridavė metalinės statines, kurias naudojo dažasvydininkai. Statinėse buvęs smėlis liko suverstas į krūvas, vienoje jų rastas buteliukas sprogo moksleivei jį užkliudžius koja.

Forto teritorijoje po apžiūros ketvirtadienį rasti dar 9 stikliniai buteliukai su sprogiąja medžiaga. Kokia tai medžiaga, tiria ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius