Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po stambios rankinių vagystės iš jo namų nusivylęs Benas Gudelis: „Niekas niekam nerūpi – sunaikinsim šalį!“

Parduotuvių tinklą „KristiAna“ valdantis vilnietis milijonierius Benas Gudelis neseniai buvo priverstas teisintis dėl nesusipratimo, kuomet viena parfumerijos pardavėja Panevėžyje neįgalius klientus palaikė potencialiais nusikaltėliais ir juos išvarė iš parduotuvės. Tada verslininkas pareiškė, kad prekybininkai kone kas dieną kaunasi su vagimis ir narkomanais.
Benas Gudelis
Benas Gudelis / Luko Balandžio nuotr.

Dabar aiškėja, kad B.Gudelis kaip tik tuo metu, kai įvyko incidentas „KristiAnoje“ ir kai jis pasakojo žurnalistams apie vagysčių problemą parduotuvėje, turėjo asmeninių bėdų, susijusių su vagystėmis. Iš jo šeimos būsto įvykdyta itin stambi vagystė, žala po kurios skaičiuojama dešimtimis tūkstančių eurų.

15min šaltinių duomenimis, prieš keletą savaičių ilgapirščiai sugebėjo prasmukti į B.Gudelio šeimos namus prestižiniame sostinės Žvėryno rajone. Teigiama, kad vien dingusios „Hermes“ rankinės buvo vertos apie 30 000 eurų. Be to, vagys pagrobė ir „Chanel“ moteriškų rankinių.

Pats B.Gudelis smulkiau pasakoti apie šią vagystę 15min nepanoro.

„Ten dar vyksta tyrimas“, – argumentavo pašnekovas.

Paklaustas, ar tyrėjai jau sulaikė įtariamuosius arba pasiekė kitų apčiuopiamų rezultatų, B.Gudelis irgi buvo lakoniškas: „Šiuo metu – ne.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Benas ir Izolda Gudeliai
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Benas ir Izolda Gudeliai

Regi visuotinį abejingumą

B.Gudelis, kalbėdamas apie vagystę, neslėpė nusivylimo, tačiau labiau analizavo ne konkrečius kriminalinius atvejus, o tokio pobūdžio blogybių šaknis ir padarinius.

„Esmė, kad niekam niekas neįdomu, niekas nenori niekur kištis“, – visuomenės abejingumą kaip bene svarbiausią faktorių įvardijo B.Gudelis.

Jo žodžiais tariant, mūsų šalyje dažnai kuriamas įspūdis, kad „vagys yra teisūs“, o nepakantumo įvairaus plauko nusikaltėliams milijonierius pasigenda.

„Toks požiūris vyrauja visur: pradedant teisėju, kuris tą vagį paleidžia, baigiant visa visuomene“, – įsitikinęs B.Gudelis.

Jo teigimu, nusikalstamumo plitimą sumažinti nėra prielaidų, nes „visuomenė yra kiršinama iš viršaus“.

Kaip konkretų pavyzdį verslininkas paminėjo protestų akcijas prie Vyriausybės, nukreiptas prie naująjį Darbo kodeksą.

Pas mus valytojos uždirba daugiau negu policininkai. 500–600 eurų. Kaip gyventi, visą mėnesį išlaikyti šeimą, nupirkti sportbačius vaikui iš tokios algos? – klausė B.Gudelis.

„Man įdomu, kas finansuoja tuos protestuotojus. Tie žmonės net neskaitė to Darbo kodekso, o ten nieko blogo nėra. Jei žmogus nenori badauti, o nori dirbti daugiau – ar normalu, kad valstybė jam neleidžia? Tai buvo normalu tik sovietmečiu, kai turėdavo nebūti bedarbių – valstybė išdalindavo po 100 rublių, ir ramu“, – trukdžiais, jo nuomone, pažangiems pokyčiams piktinosi B.Gudelis.

Policininkai – menkesni už šlavėjus?

Panašiai jis kalbėjo apie Lietuvos teisėsaugos silpnumo priežastis. Anot jo, joks pareigūnas nėra materialiai suinteresuotas nepriekaištingai atlikti savo tarnybines pareigas.

„Jų atlyginimai yra juokingi. Pas mus valytojos uždirba daugiau negu policininkai. 500–600 eurų. Kaip gyventi, visą mėnesį išlaikyti šeimą, nupirkti sportbačius vaikui iš tokios algos?“ – klausė B.Gudelis. Jis dar pridūrė: „Tą situaciją žino visi, ir mūsų prezidentė žino, bet nieko nedaro.“

Verslininkas aiškino, kad policijos pareigūnams visame pasaulyje atlyginimas mokamas iš surenkamų nekilnojamojo turto mokesčių fondo. Tuomet ir NT savininkas, pasak B.Gudelio, žino, kur nukeliauja jo pinigai. „Ten policininkas normaliai uždirba ir normaliai gyvena. O mes mokam mokesčius valstybei, bet kas ta valstybė? Jūs žinot, kur tie mokesčiai nueina?“ – retoriškai klausė 15min pašnekovas.

Apibendrindamas B.Gudelis nupiešė niūrią visuomenės ir valstybės perspektyvą, ragindamas keisti požiūrį: „Jei išeitis tik emigracija, tai kvailystė kažkokia. Liko tik pensininkai ir vaikai. Jei taip ir toliau – sunaikinsime šalį!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius