Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 11 22 /13:58

Po šūvių Kauno klube „Nautilus“ – teismo leidimas laikyti įtariamąjį suimtą visą mėnesį

Penktadienį pareigūnai kreipėsi į teismą, prašydami leisti laikyti suimtą vyriškį, susijusį su pavojingu išpuoliu išvakarėse klube „Nautilus“. Prokuratūros prašymas suimti įtariamąjį trim mėnesiams buvo tenkintas tik trečdaliu: vyriškis liks už grotų vieną mėnesį.
Įtariamasis vedamas į teismą
Įtariamasis vedamas į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.


Kaip žinoma, Kauno laisvalaikio namais vadinamame klube ketvirtadienio vakarą aidėjo šūviai, o žmonių mirčių buvo išvengta tik laimingo atsitiktinumo dėka.

Penktadienio popietę Kauno prokurorai kreipėsi į teismą dėl leidimo suimti vieną įtariamąjį.

Kauno apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas sprendė, ar yra pagrindas laikyti įtariamąjį suimtą, kaip to prašė prokuratūra, 3 mėnesius.

Netrukus paaiškėjo ir teismo verdiktas: įtariamąjį leidžiama laikyti suimtą mėnesį.

Kaip skelbta anksčiau, Kauno klube „Nautilus“ buvo šaudyta automatiniu ginklu. Netrukus po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Kauno policija uždarė į areštinę du visiškai girtus įtariamuosius. Tuo tarpu klubą apgulė pareigūnai, buvo atšauktas koncertas, apskritai sutriko jo veikla.

Įtariamasis šaulys ir iki šiol buvo žinomas Kauno policijai. Tačiau jo poelgio motyvai kol kas neaiškūs.

Pagal teismui pateiktą ikiteisminio tyrimo medžiagą, lapkričio 21 d. apie 17 val. 39 min. Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Savanorių pr., kazino pastate, šaudoma. Įvykio metu žmonės nesužaloti. Įtariamieji neblaivūs R.V. (gimęs 1973 m.) (2,73 prom. alkoholio) ir A.P. (gimęs 1976 m.) (1,70 prom. alkoholio) uždaryti į areštinę.

Neoficialiais duomenimis, girtesnis įtariamasis R.V. jau yra paleistas. Penktadienį šiam vyriškiui buvo skirtos ne pačios griežčiausios kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje.

Tuo tarpu A.P. atvežtas į teismą ir buvo išspręstas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės jam skyrimo. Kai suėmimo mėnuo baigsis, prokuratūra turės teisę pateikti motyvuotą prašymą dėl termino pratęsimo.

Beje, šiandienė Kauno apylinkės teismo teisėjo nutartis dar neįsiteisėjo, per 7 dienas ji gali būti apskųsta aukštesniam teismui.

Teigiama, kad įtariamasis šaulys ir iki šiol buvo žinomas Kauno policijai. Jo poelgio motyvai kol kas nežinomi.

Vyriškiui pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo nužudyti žmones su sunkinančiomis aplinkybėmis, vien už tai teisme jam gali grėsti iki 20 metų nelaisvės.

Be to, vyras tikriausiai bus teisiamas dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo.

Teigiama, kad klube buvo šaudoma iš automatinio pistoleto „Uzi“, galėjo būti paleistos dešimčių šūvių serijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius