Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po verslininko užpuolimo Trakuose – Filipinų ambasados nota

Incidentas Trakuose, kai buvo sumuštas ir rasistiniais žodžiais išplūstas filipinietis verslininkas, sulaukė tarptautinio dėmesio – Filipinų ambasada Lietuvos užsienio reikalų ministerijai dėl šio įvykio atsiuntė notą, pranešė LTV laida „Šiandien“.
Sužalotas Andy Hernandezas
Sužalotas Andy Hernandezas / 15min.lt iliustracija
Temos: 1 Filipinai

Policija įtariamąjį, nusikalstamo pasaulio atstovą Stanislovą Narkevičių jau sulaikė, verslininkai sako, kad užpuolikai, galbūt, norėję duoklės. 

Trakų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savaitgalį šiame mieste užpulto ir sumušto filipiniečio kavinės savininko, pareigūnai sulaikė žinomą nusikalstamo pasaulio atstovą Stanislovą Narkevičių, pravarde Narkuša.

Incidentas įvyko penktadienį, apie pusę dešimtos vakaro. Į kavinę užėjo grupė vyrų, kurie sumušė 1958 metais gimusį kavinės savininką Andy Hernandezą ir 1973 metais gimusią direktorę M.A. Pasak policijos, nukentėjusieji buvo pristatyti į ligoninę.

„Ikiteisminis tyrimas yra pradėtas penktadienį dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir yra sulaikytas asmuo, jis patalpintas į areštinę“, – BNS sakė Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Valerijus Vincukevičius.

Jo teigimu, sulaikytasis yra policijai žinomas.

Tyrimą kontroliuojanti Trakų apylinkės prokuratūros prokurorė Žana Sokolovska BNS sakė, kad įtarimus sulaikytajam planuojama pareikšti pirmadienį.

Internete yra paskelbta užpulto A.Hernandezo mobiliuoju telefonu nufilmuota vaizdo medžiaga, kurioje matomas vyras ir girdisi, kaip kavinės personalas užgauliojamas rusiškais keiksmažodžiais.

„Be abejo, kiekvienas įrodymas yra vertinamas ir neatmetamas“, – sakė V.Vincukevičius, paklaustas ar pareigūnai matė paskelbtą vaizdo medžiagą.

Portale lrytas.lt rašoma, jog su užpuolimu yra susijęs žinomas Trakų nusikalstamo pasaulio atstovas S. Narkevičius, pravarde Narkuša. Paprašius patvirtinti šią informaciją prokurorė Ž.Sokolovska atsakė, jog tai nustatinėjama, tačiau vėliau policija paskelbė sulaikyto įtariamojo inicialus, kurie sutampa su S.Narkevičiaus.

„Gali būti ir daugiau (įtariamųjų), mes dar turime nustatyti tapatybes“, – kalbėjo prokurorė.

Pasak lrytas.lt, A.Hernandezas anksčiau yra 18 metų dirbęs fotožurnalistu žurnale „Newsweek“.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, griežčiausia bausmė pagal S.Narkevičiui pareikštus įtarimus yra laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius