Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šalia Gariūnų ieškojo pilstuko, o rado ginklų, narkotikų ir vogtų daiktų

Vilniaus policija sulaikė vyriškį, kurio namuose aptiko ne tik nelegalią degalinę, ginklų, narkotikų, bet ir vogtų daiktų. Namuose ir ūkiniuose pastatuose buvo sudėta dešimtys kompiuterių, benzininiai pjūklai, žoliapjovės, statybos įrankiai, baldai, dviračiai, žūklės reikmenys ir daugybė kitų daiktų. Įtariama, kad jie gali būti pavogti iš Vilniaus ar kitų miestų gyventojų.
Pistoletas
Pistoletas

Užsirakino ir degino įkalčius

Sostinės 2-ojo policijos komisariato darbuotojai turėdami pranešimą apie galimai vykstančią prekybą alkoholiu viename Titnago gatvės name nuvyko patikrinti informacijos.

Pasibeldus į atokiau stovinčios sodybos duris, šeimininkas užtrenkė prieš pat nosį pareigūnams duris ir užsirakino. Policininkai per langą pamatę, kad įtariamasis degina įkalčius, netrukus įsiveržė į pastato vidų.

Netrukus buvo ištraukti daiktai iš krosnies ir atlikta krata. Ji nustebino net visko mačiusius pareigūnus.

Ieškojo pilstuko, o rado ginklų ir narkotikų

Pareigūnai netrukus iš krosnies ištraukė įmestus įkalčius. Paaiškėjo, ko šeimininkas taip išsigando. Pečiuje degė kovinis ginklas su duslintuvu ir narkotinės medžiagos.

Dar vienas pistoletas buvo aptiktas vėliau. Taip pat buvo rasta baltos spalvos miltelių – manoma, kad tai stimuliuojantys narkotikai.

Kiti kratos radiniai nustebino ne ką mažiau. Pareigūnai name aptikto padirbtų eurų. Jie buvo taip prastai padaryti, kad net matėsi kreivas atspausdinimas.

Taip pat rasta lietuviškų ir kontrabandinių cigarečių, bei keli maišai tabako. Spėjama, kad įtariamasis pats galėjo gaminti nelegalius tabako gaminius.

Kieme – nelegali degalinė

Sodybos kieme pareigūnai aptiko kelis šimtus litrų degalų ir įrangą degalams pilti. Namudinė degalinė buvo sumontuota paprastai. Prie namo sienos pritvirtintas siurbliukas, kuris kėlė statinėje esančius degalus į viršų.

Degalams pakilus į viršų, jie praeidavo pro vandeniui apskaičiuoti skirtą skaitliuką. Jo rodmenų dėka vyras tiksliai žinodavo, kiek pardavė kuro.

Kad būtų patogiau, žarnos pabaigoje buvo įtaisytas kuro pistoletas. Jo dėka tapo įmanoma patogiai degalus pilti į automobilį.

Sodybą saugojo vaizdo stebėjimo sistema

Namo sodybą saugojo keletas įvairiose vietose įrengtų vaizdo kamerų. Į kiemą nepastebėtam patekti buvo neįmanoma.

Sunku pasakyti, kodėl matydamas tiesioginį vaizdą monitoriuose verandoje įtariamasis laiku nesureagavo.

Namą taip pat saugojo šunys, o pastate buvo įrengtos tvirtos durys ir dvigubi langai. Gali būti, kad vyriškis bijojo ne tiek pareigūnų, kiek pas jį apsilankančių įvairaus plauko žmonių.

Aptikta daug įtartinų daiktų

Pačiame name ir ūkiniuose pastatuose policija aptiko daug įvairių statybos ir ūkio įrankių, kompiuterių, dviračių, drabužių, mobiliųjų telefonų ir kitų daiktų.

Netrukus buvo nustatyta, kad mažiausiai keletas jų yra ieškomi policijos. Visi jie buvo pavogti Vilniaus apylinkėse. Manoma, kad vogtų daiktų gali būti daugiau, tačiau nukentėjusieji nesikreipė į policiją.

Tyrimą tęsia ir kratos metu aptiktų daiktų atsiradimo istoriją aiškinasi Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius