Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: futbolo rungtynės su anglais Vilniuje išryškino saugumo problemas

Pasibaigus daug aistrų sukėlusioms futbolo rungtynėms tarp Lietuvos ir Anglijos nacionalinių rinktinių, viešoje erdvėje kyla nemažai klausimų, susijusių su saugumo užtikrinimu, bilietų pardavimu, sirgalių elgesiu, stadiono būkle.
Lietuva – Anglija
Lietuva – Anglija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos primena, kad pagal galiojančius teisės aktus, už stadiono būklę, parengimą rungtynėms, bilietų platinimą atsakingas renginio organizatorius, kuris pagal įstatymus yra atsakingas ir už renginio dalyvių (žiūrovų, sportininkų) saugumą. Šiuo atveju už tvarką ir saugumą stadione buvo atsakinga organizatoriaus pasamdyta saugos tarnyba, policija buvo atsakinga už viešosios tvarkos užtikrinimą ir eismo saugumą mieste (taip pat ir stadiono prieigose).

Policijos pareigūnai, pastebėję kylančius neramumus tribūnose, ir matydami, kad saugos tarnybai nepavyksta jų pažaboti, ėmėsi visų būtinų veiksmų neramumas nutraukti. Tuo tikslu į stadioną buvo įvesti policijos pareigūnai, kurie pareikalavo nutraukti neteisėtus veiksmus. Nevykdant teisėtų pareigūnų reikalavimų, prieš aršiausiai nusiteikusius fanus buvo  panaudotos spec. priemonės, siekiant išvengti skaudesnių pasekmių, galimų riaušių ir apsaugoti į stadioną susirinkusius žiūrovus.

Po varžybų policija inicijavo susitikimą su Lietuvos futbolo federacijos atstovais ir saugos tarnyba aptarti saugumo problemų, kilusių šių varžybų metu. Susitikimo metu konstatuota, kad bilietų pardavimo sistema nesuveikė taip, kad būtų realiai atskirti abiejų šalių sirgaliai, o tai sukėlė incidentus tarp abiejų šalių futbolo sirgalių. 

Policija jau ne kartą yra teikusi pastabas dėl stadiono būklės neatitikimo elementariems saugumo reikalavimams, taip pat siūlymus dėl saugos tarnybų darbo gerinimo ruošiantis varžyboms ir jų metu. Atkreipiame dėmesį, kad policija niekaip nesusijusi su bilietų platinimu, taip pat neįgaliota rengti jokių su tuo susijusių teisės aktų projektų.  

Policija ir ateityje imsis visų būtinų priemonių, kad į stadioną susirinkę žiūrovai galėtų mėgautis futbolu, o netinkamas sirgalių elgesys negadintų sporto šventės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius