Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija ieško Kuršių nerijos medžius niokojančių piktadarių

Neringos policija gavo kurorto savivaldybės skundą dėl suniokotų medžių. Pareigūnų prašoma nustatyti, kas piktybiškai pažeidė bemaž dešimt saugomų lapuočių. Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.
Nuniokoti Neringos kaštonai
Nuniokoti Neringos kaštonai / Policijos nuotr.

Birželio pradžioje Neringos savivaldybės administracija informavo policijos pareigūnus, kad Nidos gyvenvietėje, vienoje iš gatvių, tyčia yra naikinami medžiai. Nuvykus į įvykio vietą, aptikti 6 didžiuliai kaštonai su akivaizdžiais džiūvimo požymiais, kurie atsirado ne be piktavalių žmonių barbariškos pagalbos. Netoliese aptikti dar du nykstantys gluosniai. Visų sužalotų medžių kamienuose aptiktos gręžtinės skylės, pažeidžiančios medžių gyvybines funkcijas ir pamažu pasmerkiančios juos nudžiūvimui.

Neringos savivaldybės želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija išvažiuojamajame  posėdyje įvertino padarytą gamtai žalą ir nustatė, kad tyčine veika sužalotų medžių bendra atkuriamoji vertė 4752 eurai.

Neringa yra Kuršių nerijos nacionalinio parko teritorijoje, visa joje esanti žemė priklauso valstybei, todėl bet kokia savavališka nesankcionuota veikla yra griežtai ribojama.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką visi medžiai ir krūmai, augantys Neringos savivaldybės teritorijoje, ne miškų ūkio paskirties žemėje, išskyrus vaismedžius, vaiskrūmius, natūraliai išaugusius krūmus, yra saugotini, todėl jų kirtimui, genėjimui ar pertvarkymui reikalingas leidimas. Neturint tokio leidimo, bet kokia savavališka, nesankcionuota veikla yra neleistina ir asmenys, pažeidę galiojančią tvarką, yra traukiami administracinėn ir baudžiamojon atsakomybėn. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius